VIDEO: Portiera care dispare

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 12.07.2007
Pe eBay puteti licita inca pentru masina a carei portiera dispare. Este vorba despre un Lincoln Mark VIII din 1993 care va va lasa cu gura cascata.

Un american a scos la vanzare pe eBay masina sa cu portiera care dispare. Este vorba despre un model Lincoln Mark VIII din 1993 care a fost modificat de casa de tuning Joalto Design. Pretul de pornire pentru acest model este de 20.000 de dolari, 33 de persoane licitand pana acum pentru el. Data limita pana la care doritorii se mai pot inscrie pentru achizitionarea Lincoln-ului este de 15 iulie.

Comentarii (22)

  • scipio
    super tare
    0 0
  • da
    Excelent ! Si util !
    0 0
  • LOL
    wow .... tare rau
    0 0
  • CAPITANO
    Este ceva deosebit, insa fara aplicabilitate practica. Daca ar fi fost ceva util, s-ar fi adoptat la productia de serie.
    Eu unul nu mi-as dori o masina cu astfel de sistem al portierei - si nu sunt un conservator, dimpotriva. Insa nici nu sunt genul care sa ma dau in vant dupa gadgeturi ieftine doar ca impresionez pushtii si pushtoaicele de 15 ani!
    Filmarea din interior este elocventa: pentru a se putea plia, fata interioara a usii este moale, ca o carpa si nu cred ca cineva si-ar dori un asfel de sprijin lateral. In plus, cred ca sunt mari probleme la asigurarea protectiei la impactul lateral. Concluzia: mult fum pt nimic.
    0 0
  • ~!~ TheTexan ~!~
    De cate ori o deschizi si o inchizi pana se strica?
    ????
    0 0
  • tare
    cred ca se poate adopta si la o masina de serie numai ca o sa fie materiale mai scumpe(durabile)...plus pretul masini care va creste...dar hotii cum se vor descurca cu asa ceva?
    0 0
  • laurro
    ca-sa-i romanu' !!
    o chestie interesanta si deosebita, modul acesta de a deschide portiera ! bine-nteles ca imediat au aparut carcotasii, cu tot felul de opinii gen Gica-contra ! este doar o viziune si o incercare de a face ceva mai deosebit si poate intr-o zi va intra in productia de serie. este de apreciat ideea celui care a "tunnat" masina. dar la noi e mai greu sa te desprinzi de "turma", sa vezi in perspectiva sau sa privesti partea plina a paharului. intodeauna trebuie sa fie cate cineva care pune piedici, care contreaza si face ca lucrurile sa stagneze sau sa mearga prost. avem un mod de a gandi tare ciudat, in general negativist. de aceea, toti oamenii nostri mari, de stiinta sau de cultura, au trebuit sa mearga afara sa se afirme. in tara nu au putut din cauza prostiei, invidiei sau a comoditatii. cand oare vom putea sa gandim constructiv si noi? cand vom avea puterea de a recunoaste meritele si capacitatea celorlalti?
    0 0
  • Cred ca este un trucaj ieftin. Poti sa pliezi un material sau mai multe care compun o usa dar... unde poate dispare geamul ? Nu cred ca este adevarata... :)
    0 0
  • hmmm
    mie mi s-a parut ca pur si simplu intra inauntru cu totul, nu se pliaza......
    0 0
  • Iulian
    interesant...
    Geamul intra in usa si usa culiseaza sub masina... o abordare foarte interesanta. Singurul neajuns este ca usa arata foarte urat pe interior, sistemul de inchidere nepermitand inserarea unui maner, cotiera sau alt element pe fata interioara.
    0 0
  • ovidiu
    bmw z1
    chiar nimeni nu-si mai aduce aminte de bmw z1?
    0 0
  • carcotasul de serviciu
    Intrati pe eBay
    http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Other-Makes-Disappearing-Door-Concept-Car-1993-Lincoln-Mark-VIII-Prototype-Concept-Car-Rolling-Dr_W0QQcmdZViewItemQQcategoryZ6472QQihZ006QQitemZ160135007203QQrdZ1

    Sistemul hidraulic, butelii, pompe si alte prostii ocupa cam tot portbagajul. Usa soferului nu functioneaza (e si lovita). Daca va ganditi sa participati la licitatie, trebuie sa stiti ca s-a ajuns deja la 38 de oferte si $22,300. Oricum, merita intrat pe site si vizionat galeria foto.
    0 0
  • dandinbn
    mare lucru?
    - tot asemanator dispare usa si la metrou, si la travai, etc...deci nu e o mare minune, apoi, unde este airbag-ul??
    0 0
  • bmw z1
    The BMW Z1 is a two-seat roadster developed by BMW Technik GmbH and produced from July 1988 to June 1991. The Z1 featured unusual doors which, instead of opening outward or upward, dropped down into the door sills. Only 8,000 copies of the Z1 were produced (de pe wikipedia)
    0 0
  • Pt john
    Bai ioane, la tara la tine nu s-a auzit de plexiglass?
    0 0
  • Chriss
    moaa...super tare...vreau si yo:D
    :))
    0 0
  • Lucian
    nu vreau sa ma gandesc cand se strica sistemul ala ...
    0 0
  • ursus2
    interesant,
    Dar,dupa ce o deschizi de cateva ori pe la noi,prin noroi si praf..........
    0 0
  • ddd
    dddd din ce dracu ii masina asta
    sa imi baaaaaaaaag una
    no la noi tine 3 zile usa asta
    toti fraierii din pantelimon o sa aibe
    ma io sunt din crangasi si acolo o sa apara primele
    ma da tin 3 zile frate
    ioi te
    0 0
  • hardsoft21
    Portiere, portiere
    Am citit si eu din curiozitate ce au inserat diverse persoane pe acest blog. Si am hotarat sa spun si eu ceva.
    1) Poertiera pivoteza in jurul ax care se afla in pragul masinii. Asa ca ea este de fapt introdusa in compartimentul de sub scaune si podeaua masinii care este special conceput pt a incorpora portiera cand aceasta se deschide.
    Fata exterioara a masinii este din tabla sau un alt material relativ rezistent, dar partea interioara este un capitonaj de slaba calitate care de fapt trebuie sa acopere tot mecanismul din portiera.Geamul se retrage automat in portiera ca spatiul de "ascundere al portierei" este exact pana la jumatatea masinii. Asa ca geamul se retrage automat in portiera pt a nu depasi dimensional spatiul de inmagazinare al portierei.
    2) Oriunde in lume vor exista persoane care vor avea idei care sa faca sa curga "cerneala" prin diverse ziare sau publicatii ( scrise pe suport celulozic sau on-line ), dar asta nu inseamna ca maine trebuie neaparat sa ne apucam sa facem masini cu "aripi".
    Kitul este SIMPATIC dar prea sofisticat pentru o masina de clasa medie. Sa nu uitam ca la capitolul auto clasa meie este cea care da tonul si nu conceptcar sau masini unicat.
    Fiecare vrea sa iasa in fata cu ceva asa ca din diverse motive ne apucam fiecare sa ne facem o masina mai SHIC sau mai TUNNATA/TRAZNITA. O vopsim, ii punem beculete si ii mai facem 1001 de prostii pe ea. Dar in final tot masina aceea de baza este, cu acelasi motor ( poate un pic mai "aranjat"), cu aceleasi 4 roti si acelasi sasiu.
    Eu va urez spor la bricolare si la cat mai multe kit-uri "ciudate" pt masini.
    0 0
  • hardsoft21
    Asa functioneaza mecanismul
    Ca sa inteleaga mai bine lumea cum functioneza mecanismul se pot vedea si cateva imagini cu modul de "basculare/pivotare/rulare" al portierei sub podeaua masinii la adresa:

    http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Other-Makes-Disappearing-Door-Concept-Car-1993-Lincoln-Mark-VIII-Prototype-Concept-Car-Rolling-Dr_W0QQcmdZViewItemQQcategoryZ6472QQihZ006QQitemZ160135007203QQrdZ1

    In pozele 43,44 si 45 se observa sinele de rulare care "merg" sub podeaua masinii pana la jumatatea acesteia masina.
    Ce este deranjant? Nu au avut ideea sa faca un locas protejat pentru portiera.
    Amuzant este faptul ca in 1 sau 2 poze pe asfalt se vede o pata de ulei exact in zona unde se "ascunde" portiera sub masina. Nu cumva pe interiorul portierei avem ceva pierderi de ulei de la mecanism?
    Bafta la toata lumea si mai vorbim
    0 0
  • razvan
    ...
    uh shitt...:O
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru