VIDEO: Teste de siguranta cu modele istorice

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 03.05.2007
Volkswagen Golf II si Beetle se dueleaza la testele de siguranta. Rezultatul este surprinzator.

In ziua de azi se pune mare accent pe siguranta autovehiculelor. Nu acelasi lucru se intampla insa si in trecut cand automobilele nu erau supuse unor teste de siguranta asemanatoare celor Euro NCAP de azi.

Clubul automobilistic german ADAC a testat trei modele foarte populare din istoria Volkswagen, pentru a vedea cum se comporta acestea la un test de siguranta din zilelele noastre. Este vorba despre modelul Golf II comercializat intre anii 1983 si 1992 si despre micul Beetle comercializat intre 1940 si 1973.

Concluzia testelor a fost ca, in ciuda deformarii foarte mari, vehiculele au prezentat un risc mare de deces al pasagerilor in special datorita componentelor interne. Surprinzator insa, potrivit datelor oferite de ADAC, modelul Beetle din anii 40 era mai sigur decat un Golf II din anii 80.

Comentarii (5)

  • DANUTZU
    PROPUNERE
    CONCURS: - CEO MAI URAT SUV: 1 H Terracan, 2 Sangyong kripton, restul va las si pe voi sa propuneti
    0 0
  • PikaChu
    Oau !!!!
    Socant ... foarte nesigure astfel de masini, is daca astfel se comporta un VW as fi curios sa vad o dacia 1300 intr-un astfel de test !!!
    0 0
  • suv-uri urate
    ssangyong actyon/rodius, chevrolet captiva
    0 0
  • Se deformau la greu!
    Ideea este sa se deformeze compartimentul din fata, dar habitaclul sa ramana intact. La aceste "piese" se deformeaza cu compartimentul pasagerilor. La asta se adauga lipsa airbag-urilor. Rezulta ca intradevar aceste masini nu erau prea sigure (la fel ca si Dacia 1300 probabil)!!!
    0 0
  • video???
    eu nu vad niciun video dak imi poate spune cineva unde pot sal vad???
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru