VIDEO: Volvo si noul sau tunel de vant

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 26.09.2008
Volvo a creat un tunel de vant in stil Formula 1 prin care vor trece toate modelele suedezilor inainte de productie.
Taguri: Volvo

Comentarii (4)

  • URAGANU
    WOW pe dreq
    WOW ce reducere de combustibil au obtinut datorita stopurilor modificare: 5-6 litri / AN !

    Hai bah nene ce dreq ! sa scoata motoare mai mici, compresie mai mare etc etc nu sa ne abureasca cu tehnologiile astea vechi de 50-60 de ani.

    Lumea nu observa ca de peste 100 de ani folosim aceiasi combustibili ? Cica suntem Moderni :))))))))
    0 0
  • Pt Uraganu
    Ma, da mare cunoscator esti tu in ale motoarelor. Ia condu o Fabia de 1,2 , Astra de 1,2 , Octavia de 1,4, Golf de 1,4 ...etc si vezi ce CONSUM mic scoti, un 10% mixtul! Motoarele mici care consuma putin sunt numai o strategie de marketing care prinde la prosti (sa te simti!) Degeaba pui un motor de 1,2 pe o caroserie de 1,5 tone, ca iti consuma 15% in oras. Volvo nu are masina sub 1,3 tone, si de aia nu are motor sub 1,6, si chiar asa, motorul de 1,6 si 109 CP consuma putin mai mult decat cel de 1,8 si 122 , dar ce mai comentai daca scoteau motor si mai mic? Eu am un Volvo De 2.0 si 200 Cp si 1345kg, consum mixt 9%...tot mai mic decat consumul mixt de la o Fabia de 1,2 si 60 de cai! Toti sunteti experti in motoarte si mai ales in Volvo, dar inafara de reviste, nu cred ca ati vazut un Volvo adevarat.
    0 0
  • mda...
    De la un subiect legat de un automobil sariti si va jigniti. Inutil, puerul s.a.m.d. Nu stiu daca sa ma amuz sau sa incerc sa trec peste, cred ca pot sa numar pe degete articolele de pe acest site in care nici macar UNUL din cei ce au comentat nu s-a jignit intr-un mod penibil cu altcineva.

    Si acum, @LEX, tipul anterior comentariului tau, cu Volvo, are oarecum dreptate - legat de consum si motoare mici! Acum alta idee. Nu cred suntem 21 de milioane de tarani in tara asta si tu esti printre cei 5-10 care or fi aristocrati... chiar e patetic! Hai sa ne rezumam strict la masini! Daca si un proprietar de Volvo mai poate fi catalogat taran atunci ce mai zici de cei cu "A seis"?? NU va inteleg oameni buni!

    Pana la urma: Volvo, for life!

    Stima!
    0 0
  • Cosarul
    OK
    Domnilor, acest tunel pentru teste aerodinamice este foarte important in a fabrica o caroserie moderna! aici se poate studia si analiza stabilitatea unei masini, atit la viteze mari cit si la cele mai mici! daca Renault ar fi testat loganul in asa ceva ar fi facut cu siguranta alta caroserie! citeodata o simpla linie sau o modelare placuta ochiului poate fi fatala in conditi de mers, ca sa nu mai vorbim de consum! ati uitata de scandalul unor aripioare pe masinile de formula 1 care fiind mai scurte reduceau consumul de conbustibil! sa nu credeti ca cercetarile in acest domeniu sunt simple aiureli! stima pentru cei ce construiesc Volvo sau SAB! masini exceptionale!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru