Viitorul Alfa Romeo se va numi "Furiosa"

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 19.11.2007
Concursul Alfa Romeo prin care iubitorii marcii erau rugati sa aleaga un nume pentru viitorul model s-a incheiat.

Esential

12 nume au intrat in finala concursului \"Alfa naming\". Furiosa a fost cel ales de publicul international.

Dupa indelungi asteptari si dupa o strategie prin care viitorii clienti din toata Europa au fost rugati sa participe activ la desemnarea unui nume pentru viitorul model de clasa mica al celor de la Alfa Romeo, italienii au decis: cel mai potrivit nume este "Furiosa".

Celelalte nume intrate in finala, invinse in cele din urma de "Furiosa", au fost Agea, Enos, Everson, Fira, Milo, Mod, Nevo, Solea, Velvetta si Ventura.

Noul nume este practic confirmarea faptului ca Alfa a trecut la o alta strategie onomastica in gama sa, numele modelelor urmand sa fie de acum cuvinte cu insemnatate stilistica sau tehnica, spre deosebire de numele "cifrate" de pana acum. Totusi, se pare ca Alfa Romeo nu va utiliza denumirea Furiosa pe toate pietele. Ramane insa de vazut care vor fi tarile in care cel mai mic Alfa va primi un alt nume si mai ales care va fi acesta.

Comentarii (3)

  • Trist...
    ...ca tocmai italienii au cazut in criza de imaginatie. Astia erau cei mai originali.

    Mi se pare prea limitativ "furiosa". Te limiteaza doar la cei care vor o masina agresiva si nu cred ca targetul clasei asteia isi doreste doar asta.

    In profilul marcii Alfa cred ca se include eleganta, stilul unic, frumusetea designului si sportivitatea. Poate ii spuneau mai bine Belissima sau Bella.
    Sau sa faca precum la Bravo/Brava. Una mai feminina si una mai "furiosa pentru cei ce isi doresc un caracter mai furios/sportiv.

    E putin arogant Bella sau bellisima (asta ar trebui sa vina din mintea clientului). Ei mai au traditia numelopr de femei (Giulia, Giulietta) pe care nu au exploatat-o mai departe.

    Sprint ar fi fost mai putin restrans.MA rog...

    Stiu ei mai bine ca noi. Daca tot o vor face frumoasa, poate de data aceasta reusesc o masina buna. Ceva sa bata Mini.
    0 0
  • Alfa-Fiat-Lancia
    Italienii nici nu stiu cat de mici devin fara investitii. Lancia n-a mai scos ceva bun de 6 ani - fiat are probleme de fiabilitate, alfa nu tine pasul cu nemtii... Este oare chiar asa greu sa investesti in cercetare? Cu Multijet au facut treaba buna, dar... DOAR ATAT?
    0 0
  • italieni
    Problema la ei e ca se plafoneaza in momentul in care au ceva ce merge. Si la noi e cam la fel.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru