Viitorul BMW X3 vine in 2010

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 22.08.2007
Germanii de la Auto Bild sepculeaza pe marginea viitoarei generatii BMW X3. Fanii acesteia trebuie sa mai astepte pana in 2010.

Aceia dintre dumneavoastra care asteapta a doua generatie a lui BMW X3, la jumatate de an dupa ce fratele mai mare X5 s-a innoit si el, vor fi nevoiti sa aiba rabdare pana in 2010. Asta pentru ca, spun cei de la Auto Bild, casa bavareza a decis sa mai astepte lansarea celui de-al doilea X3 (cunoscut sub numele de cod F40) pentru a face loc in aceasta perioada altor produse din gama germanilor.

Aceiasi jurnalisti de la Auto Bild spun, dand dovada de un oarecare obiectivism, ca noul X3 va lasa in urma partile proaste ale actualei versiuni (interior de calitate indoielnica, exterior nereusit, oferta saraca de motorizari in baza gamei, dimensiuni foarte apropiate de X5 - lista le apartine germanilor, nu noua).

Si totusi, germanii nu vor rezolva problema asemanarii in dimensiuni cu X5 printr-o micsorare a formelor. Ba din contra, acestea vor ramane aproximativ aceleasi. Diferentele care il vor individualiza insa sunt legate de forma hayonului (mult mai lunga si plonjata) si de faptul ca geamul acestuia se poate deschide separat, pentru facilitarea incarcaturilor lungi.

Noul X3 va beneficia si de aportul tehnologiei Efficient Dynamics (care la acea ora va echipa majoritatea modelelor BMW si care la ora actuala a intrat deja pe Seria 1 si pe Seria 5), care va constribui la diminuarea consumului si a emisiilor poluante.

Normal, BMW se gandeste deja si la o versiune hibrida, care va fi parte integranta din gama si nu o versiune speciala destinata doar catorva piete europene. Desi mai sunt inca doi ani si jumatate pana la ora lansarii, Auto Bild jongleaza deja pe marginea motroizarilor viitorului X3. Astfel, germanii afirma ca principalele atractii in gama de motoare vor fi 2.0d (turbodiesel 177 CP), 2.0sd (diesel biturbo secvential 204 CP), 3.0d (245 CP), 3.0xd (299 CP la ora respectiva, 286 CP acum si, pe benzina, 2.5i de 231 CP si 3.0si biturbo de 306 CP.

De destinul lui X3 se mai leaga viitorul unui model. Astfel, daca viitorul crossover X6 va avea succes, pe platforma viitorului X3 va fi construit un coupe denumit cel mai probabil X4. Pana atunci insa, la Frankfurt, la standul BMW vom admira faceliftul operat Seriei 3.

Comentarii (1)

  • bavariarent.ro
    sa vedem
    sa vedem ce parti proaste va lasa in urma..sau este doar o strategie de marketing?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru