Viitorul Dodge Viper ar putea fi bazat pe Alfa Romeo 8C Competizione

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 20.09.2010
Celebrul Dodge Viper ar putea primi plaforma lui Alfa Romeo 8C Competizione odată cu noua generaţie.

Potrivit unor zvonuri, viitorul Viper va primi platforma lui Alfa Romeo 8C Competizione şi o nouă caroserie. Pentru moment, nu există nicio informaţie oficială în acest sens, dar zvonurile respective au apărut în urma unei prezentări făcute de Sergio Marchionne în faţa dealerilor Chrysler din SUA. Prezentarea ar fi vizat, printre altele, dezvăluirea viitoarei generaţii a lui Dodge Viper. Actuala generaţie iese în acest an din producţie şi marchează 22 de ani de la introducerea modelului pe piaţă.

Alfa Romeo 8C Competizione dezvoltă 450 CP dintr-un motor V8 de 4.7 litri. Modelul este echipat cu o cutie de viteze automată cu şase trepte, optimizată pentru performanţe deosebite, care poate funcţiona în cinci moduri. Cei de la Alfa Romeo au dezvoltat şi o versiune GTA a acestui supercar, dar şi o versiune Spider. Alfa Romeo 8C Competizione este produs în doar 500 de exemplare. Debutul a avut loc la Salonul Auto de la Paris din 2008.

Motorul lui Alfa Romeo 8C Competizione este de provenienţă Maserati, la fel cum sunt şi suspensiile. Unitatea V8 este construită din aluminiu şi oferă puterea maximă la 7.000 rpm.

Cuplul motor maxim vine la 4.750 rpm şi are valoarea de 470 Nm. Dodge Viper era echipat cu un motor V10 care era extrem de apreciat de fanii modelului.

Via | CarGurus 

Comentarii (2)

  • Viper europenizat
    Dar totusi...niciun 8C copetizione inca in Romania??
    1 0
  • este unul singur in romania (oficial) probabil sunt destule tinand cond ca sunt doar 500 de toate...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru