Vine un Maybach mic!

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 08.06.2006
DaimlerChrysler considera ca gama Maybach nu este destul de complexa, astfel ca vor inventa un model mai mic si mai ieftin. Si totusi, cu 60.000 de euro mai scump decat S-Klasse...

Vesti bune pentru patronul echipei Steaua. Dupa ce echipa sa a reusit ieri sa castige campionatul, germanii de la DaimlerChrysler ne anunta faptul ca in scurt timp va iesi pe piata un Maybach de marime “mica”, numai bun pentru a fi condus printr-un Bucuresti in care traficul devine o mare bataie de cap.

Modelul se va numi, se pare, Maybach 51, in virtutea traditiei, avand in vedere lungimea sa - 5100 mm. Altfel spus, pentru a ne lua un reper, cu 20 de milimetri mai mult decat Mercedes S Klasse, cu care va imparti platforma tehnica. In plus, noul Maybach va fi disponibil in doua versiuni, berlina si coupe. In ceea ce priveste motorul, se vorbeste de unul de 8 cilindri in V (sau chiar mai mare) cu putere de peste 500 de cai putere.

Intrebarea vine de abia acum, insa ii lasam pe inginerii Mercedes sa raspunda. Pentru ce este nevoie de un Maybach 51 cand exista Mercedes S600: doi centimetri in plus, putere asemanatoare, dar si 60.000 de euro mai mult. Asta pentru ca pretul viitorului “baby Maybach” se va invarti in jurul barierei de 200.000 de euro. Explicatia constructorului: “Pentru a nu risca suprapunerea cu S-Klasse”.

Sa ne asteptam in continure, avand in vedere tendinta DaimlerChrysler, la un Maybach 27S, adica versiunea superluxoasa a unui smart Brabus Fortwo?

Noul model va fi disponibil pe pietele europene cel mai devreme in 2009.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru