Vine vara: Porsche 911 Turbo Cabrio, oficial!

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 07.05.2007
Porsche a publicat astazi primele fotografii oficiale ale versiunii cabriolet a lui 911 Turbo.

La cativa pasi de debutul verii 2007, Porsche a decis sa oficializeze imaginile unuia dintre cele mai asteptate modele ale anului: 911 Turbo Cabrio. Deocamdata va putem oferi imagini si informatii in premiera, urmand ca modelul in sine sa poata fi admirat in carne si oase in 9 septembrie.

Evident, Porsche nu a schimbat absolut nimic la nivel tehnic. Era si normal, modelul vine cu tot ceea ce si-ar putea dori un client al marcii germane. Astfel, singurele modificari se situeaza la nivelul plafonului retractabil si le cel al rigiditatii torsionale si imbunatatirii sistemului de siguranta. In acest context, inginerii germani au reusit performanta de a mentine intacte cifrele acceleratiei de la 0 la 100 km/h, masa aditionala necesara implementarii tuturor sistemelor proprii versiunii cabrio fiind de doar 70 de kilograme. Motorul biturbo cu geometrie variabila de 3.6 litri, 480 CP si 620 Nm atinge astfel prima suta de kilometri pe ora in doar 4.0 secunde in versiune cu transmisie manuala si chiar in 3.8 secunde daca viitorul client va opta pentru cutia Tiptronic S.

In ceea ce priveste viteza maxima, aceasta se situeaza la valoarea de 310 km/h. In aceste conditii, ne asteptam la un consum monstru. Si totusi, avem de-a face cu doar 12.9 litri/100 km, mai mult decat acceptabil avand in vedere ca vorbim de un model care reprezinta un varf de gama.

Trecem direct la cea mai interesanta parte, cea de prezentare a plafonului. Acesta este construit in trei straturi si se deschide automat in 20 de secunde. Pentru ca distributia maselor a avut de suferit la montarea noului plafon, eleronul posterior se activeaza automat, ridicandu-se cand masina depaseste 120 de km/h.

Daca sunteti interesat de achizitionarea noii versiuni Porsche, aflati ca pretul acesteia este de circa 150.000 de euro. E mult? E putin? Din punctul nostru de vedere e un pret corect. Mai ales avand in vedere ca pe langa brand, clasa, model, istorie si plafon retractabil clientii vor cumpara si un interior din care nu lipsesc ultimele noutati in matrei de confort, siguranta si sisteme multimedia.

Comentarii (10)

  • SuperstarDriver
    Hottie...
    Super masina,defapt Porsche nu face decat masini bune...in orice caz parerea mea e ca 911 Turbo e cel mai reusit Porsche din toate timpurile?!De ce?!Pentru ca 4WD-ul lui face toti banii...nu subvireaza si nici nu supravireaza NICIODATA...capabil de 280km/h in curba de 60 de grade...no comment:D 4WD ROCKS!!!!
    0 0
  • Bravo
    Inca o dovada de respect pentru iubitorii de Porsche.
    0 0
  • aleksys
    Porsche de KKO
    De ce "Vine vara: Porsche 911 Turbo Cabrio, oficial!", daca tot tu zici ca mashina apare pe 9 septembrie???? Mie mi se pare de kko sa lansezi un Cabrio la inceputul toamnei. Cat despre partea tehnica: ESTE DOAR O EVOLUTZIE
    0 0
  • bogdan
    porsche
    era de asteptat nu era asa greu de imaginat cum arata
    0 0
  • costinescu
    super!
    "Vine vara: Porsche 911 Turbo Cabrio, oficial!"
    Super, abia asteptam sa apara ca sa imi iau! Problema e cu ce...
    0 0
  • PORSCHE
    Un "brand" serios, care isi merita atat banii cat si prestigiul de care se bucura. Ma gandesc ca un Porsche 911 Turbo costa cat o intrare in gama Ferrari si nu am auzit sa ia vreunul foc din senin pe autostrada.
    0 0
  • giullia
    porsche
    ,,jos palaria in fata celor de la porsche ptr.tot ce fac.Sunt cumva nemti?''.
    0 0
  • bbbobbbo
    porsche vs ferrari
    intradevar porsche este o maşină magnifica din toate punctele de vedere, si la pret iarasi, intotdeauna au stiut nemtii sa nu o supraevalueze, cum iertat sa-mi fie, des se intampla la ferrari.
    avea dreptate mai sus cine a zis
    sa luam de pilda varfurile de gama de la ambele:
    carrera gt vs enzo ==>> 400.000 vs 1 milion?!
    si la performante, nu prea vad un carrera sa ramana in spatele lui enzo...
    nu ma intelegeti gresit, ferrari e si ea o masina de pe alta lume, dar sunt muuult prea mandri cei din conducerea firmei de parca ferrari ar fi CEA MAI CEA masina sport dintotdeanua... hmmmm
    0 0
  • joly_man
    porsche
    e cool masina .la ce oare sa te astepti din partea lor?ma bucur ca tot timpul au gasit ceva nou ca sa fie in ochii admiratorilor.bravo lor felicitari!!!!!!!!
    0 0
  • VW
    Sa nu uitam totusi ca inca e sub patronajul VW.
    Cine stie ce sa ofere stie ...cine nu asta e sata si se uita la altii... Minunata masinutza!!!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru