Vineri la 16.30 pericol de accident

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 24.11.2006
Un studiu britanic arata ca cele mai multe accidente se inregistreaza in special vinerea in intervalul orar 16-17.

Continental Tyres a emis azi un avertisment pentru soferii care circula vinerea intre orele 16-17. Potrivit unui studiu, aceasta perioada este cea mai predispusa accidentelor.

In 2005 in Marea Britanie s-au inregistrat 2454 accidente vinerea in intervalul orar 16-17, cu 35% mai mult decat in intevalul 20-21 si cu 50% mai mult decat intre orele 21-22. Riscul creste in luna noiembrie, cand umiditatea este mare, temperaturile se situeaza in jurul valorii de 6 grade si soarele apune la ora 16.30. Predispunerea la accidente creste vinerea pentru ca este sfarsit de saptamana si soferii sunt mai obositi. Cercetarile arata ca in luna noiembrie numarul accidentelor creste cu 10% fata de octombrie.

Pentru a spori siguranta in lunile de iarna, Continental recomanda folosirea cauciucurilor de iarna imediat ce temperatura scade sub 7 grade Celsius. Cauciucurile de iarna ofera o distanta de oprire mai scurta: pe gheata o masina echipata cu cauciucuri de iarna va opri cu 11 metri mai devreme decat unele conventionale, pe zapada cu 8 metri si pe carosabil ud cu 5 metri.

Riscul accidentelor nu scade nici in weekend. Este la fel de mare sambata, la mijlocul zilei, cand numarul lor este mai mare cu o treime decat in acelasi interval orar, duminica.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru