Volkswagen vrea 10% din Suzuki

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 25.06.2009
Media germana anunta astazi ca grupul Volkswagen este interesat de preluarea unui procent minoritar din Suzuki. Scopul: patrunderea pe piata din India.

Esential

10% este procentul pe care Volkswagen il vrea din activele Suzuki.

Cel mai mare constructor auto european, Volkswagen Group, vrea sa cumpere 10% din actiunile Suzuki. Informatia a fost publicata astazi de Manager Magazin, una dintre publicatiile germane de business, care citeaza surse din interiorul Volkswagen.

Volkswagen nu a comentat informatia, insa se pare ca Ulrich Hackenberg, directorul de dezvoltare al companiei, a realizat cateva calatorii de afaceri in Japonia in ultima perioada, intorcandu-se "multumit" de ceea ce a gasit la sediul Suzuki.

Conform publicatiei germane citate, principalul interes al Volkwagen in aceasta afacere este reprezentat de penetrarea pietei din India, acolo unde Suzuki este unul dintre liderii externi iar VW nu a reusit sa se impuna in lupta cu modelele ieftine de segment mic ale concurentei.

via | AFP

Taguri: Suzuki, Volkswagen

Comentarii (14)

  • VW-Suzuki
    Sa fie Suzuki marca de motociclete de care Ferdinand Piech spunea ca si-o doreste in cadrul grupului VW ? In plus se aleg si cu un constructor cu o reputatie foarte buna si cu o prezenta puternica in India (1 miliard locuitori) si Japonia, piete in care grupul VW are o prezenta redusa . Dupa ce si-au cumparat inapoi de la GM cele 20 % din actiuni pe care constructorul american le detinea la Suzuki, constructorul japonez a ramas fara nici un partener puternic alaturi asa ca o eventuala alianta cu VW cred ca este luata in considerare de actionarii Suzuki .
    13 2
  • VW
    sa speram ca vor cumpara cei de la VW procentele
    8 3
  • NU!!!
    e si normal, Suzuki e pe val............
    nu vreau asa ceva, Suzuki merita pe cineva mai bun.
    4 12
  • semtex
    calul ovaz viseaza!
    daca sunt destepti ii trimit acasa pe teutoni
    2 9
  • ce mor unii de invidie prosteasca (gen semtex sau ctr) :)) fratilor sunteti stakeholderi la suzuki????
    6 1
  • Rodallega
    TDI for everyone
    sa speram ca vw va cumpara tot si bmw si mercedes si renault si nissan si honda si ford...sa bage tdi-uri pe toate si tsi-uri........sa nu mai avem alte optiuni.....:))))) sper din tot sufletul sa nu se intample asa ceva:D....si dupa cum ii stiu eu pe japonzei(deloc) nu o sa vanda:D
    3 5
  • george
    RAU TARE E SA FII SARAC...
    @ CTR

    "Merita pe cineva mai bun"?!?!
    Ceva mai bun decat # 1 mondial? Tare exigent mai esti...Sau mai bine zis rupt de realitate...

    @ Rodallega

    La ce se refera optiunea de care vorbesti? La imagine?
    TDI, TSI, FSI si TFSI sunt niste embleme care se refera la tehnologii aplicate si de alti constructori. Principiile de functionare ale motorului TDI CR sunt IDENTICE motorului CDTI de la Honda.

    Diferenta e ca Honda va arunca la gunoi tehnologia Diesel in vreme ce VW o va dezvolta si mai mult. Deci optiunile nu numai ca nu se vor reduce ci chiar se vor inmulti (TDI, TSI si TFSI, care la Honda de exemplu, nu exista/nu vor mai exista).

    Multumiti-i lu` Volkswagen pentru asta...
    6 3
  • @george
    nu intelegi ca VW vrea sa puna mana pe ceva profitabil, ce este pe val...............poate o sa cumpere divizia moto, cu cea auto nu sunt de acord.
    Kizashi va fi o super-masina, si ei cauta o vaca de muls.
    sa stea in banca lor!
    3 6
  • VW-Suzuki
    Azi la bursa din Tokio, Suzuki a terminat sesiunea de tranzactionare in crestere cu 5.50 % dupa ce ajunsese la un moment dat si la un plus de 8.00 % . Acesta este un semnal ca investitorii Suzuki agreeaza o alianta cu VW . Analistul financiar Yasuaki Iwamoto de la firma Okasan Securities Co. din Tokio a spus azi ca o alianta cu VW ar fi un lucru bun pentru Suzuki care are nevoie de un partener pentru asi dezvolta viitoarele modele . Divizia de automobile a lui Suzuki produce in prezent la nivel global 2.3 milioane de automobile, in Japonia fiind al doilea producator la vanzari dupa Toyota . In India , Maruti Suzuki (Suzuki detine 54.20 % din actiuni) este lider autoritar al pietei indiene cu o cota de piata de peste 50 %. Azi valoarea de piata a lui Suzuki (divizia auto plus cea moto) este de 8.5 miliarde euro potrivit Bloomberg . Deci VW in eventualitatea unei aliante cu Suzuki ar plati pentru 10 % din constructorul japonez undeva la 700-750 milioane euro( fiind un procent minoritar sigur va primi un discount de la Suzuki) . Si cand ma gandesc ca cineva spunea ca VW a primit o oferta generoasa (!!!) intre 552 si 630 milioane de euro pentru 100 % din Skoda si ca VW ar fi interesat ma apuca din nou rasul .
    7 0
  • george
    CRED CA TU NU INTELEGI PE CE LUME ESTI
    @ CTR

    E la mintea puiului de gaina ca vor sa puna mana pe ceva profitabil la bani cat mai putini si cu efort cat mai mic. Ne place sau nu, asa e in economia de piata. Nu-i prost ala care cere...Ce, tu ti-ai lua Dacia 1300 daca ti-ai permite ceva mult mai bun? Ai da 200.000 de Euro pe un Civic? Nu prea cred. Cat ai fi de pasionat, nu ai da atatia bani pe o asemenea masina, chiar si daca ti-ai permite.

    Oricum, ei nu "vor sta in banca lor" fiindca asa vrei tu. Daca ar avea posibilitatea, oricare alt producator ar face ceva asemenator...
    6 2
  • off
    http://www.auto.ro/news/Volkswagen-doreste-sa-colaboreze-cu-Suzuki

    vor sa puna mana pe modelele lor mici, gen ALTO,Splash.....
    asa cum a fost cu Agila/Wagon R+............vor si ei,dar trebuie sa meriti asa ceva, iar VW nu are dreptul sa ceara............inca.
    iar scrii prostii, Civic porneste de la 16,636 euro, TVA inclus, iar Dacia 1300 nu se mai fabrica............iar scrii prostii/mmp.
    Si da, daca as avea bani, mi-as lua un Legend sau Ridgeline..........
    2 6
  • george
    PUIUL DE GAINA E MAI DESTEPT
    @ CTR

    Prefer sa cred ca simulezi si nu esti asa in realitate...Dar nu sunt deloc sigur de asta. Eu ti-am dat niste situatii ipotetice si tu le-ai luat la tocat fara sa gandesti. Nici macar nu ai intrebat ca sa fii sigur...
    Am zis eu ca Civic-ul costa 200.000?!?!?! TE-AM INTREBAT DACA TI-AI CUMPARA UN CIVIC DACA AR COSTA ATAT!!! Este o diferenta enorma!!!
    DACIA 1300 nu se mai fabrica dar SE MAI POATE CUMPARA IN STARE SECOND HAND!!!

    Daca taceai, filozof ramaneai...Ridgeline este una dintre masinile care nu au nimic din filozofia Honda...daca o mai exista vreuna...Este masina de ghertoi chiar si in America...Iti dai seama ce cocalar manelist trebuie sa fii ca se te dai cu asemenea masina in Romania?
    6 2
  • off
    sper ca Suzuki sa nu faca acest pas sinucigas................atat!
    VW sa-si gaseasca alti fraieri..............
    2 8
  • @CTR
    mai bine faci tu pasul asta in locul suzuki, ce zici? faci cam mult pe interesantul si nu-i nimic de capul tau...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru