Volvo a împlinit 85 de ani de la producţia primului model de automobil

De Dragoș Băltățeanu
Publicat Vineri, 13.04.2012
Pe 14 aprilie 2012, la ora 10, Volvo împlineşte 85 de ani de la producţia primului automobil suedez.

Pe 14 aprilie 1927, primul model Volvo fabricat în producţie de serie a ieşit pe poarta fabricii Lundby din Goteborg. La ora 10, directorul de vânzări Hilmer Johansson a condus primul exemplar al modelului ÖV4 pe porţile fabricii Lundby. Numele maşinii - ÖV4, era prescurtarea de la “Öppen Vagn 4 cylindrar”, adică “Maşină Deschisă cu patru cilindri”. Acest automobil a fost însă poreclit Jakob. 

Volvo a recreat acest moment istoric 85 de ani mai târziu cu acelaşi model de automobil. La volan s-au aflat Stefan Jacoby, preşedinte şi CEO al Volvo Car Corporation şi Olof Persson, preşedinte şi CEO al Grupului Volvo. "Este un automobil fantastic, dar poţi vedea cât de mult au evoluat maşinile în 85 de ani," a spus Stefan Jacoby.

Volvo Car Corporation a fost înfinţată de către Assar Gabrielsson şi Gustaf Larson. În primul an, Volvo a produs doar 300 de automobile. Astăzi Volvo vinde aproximativ 500.000 de unităţi pe an în peste 120 ţări, cea mai mare piaţă fiind Statele Unite ale Americii.

Grupul Volvo se ocupă de afacerile cu camioane şi produce autovehicule grele sub mărcile Volvo, Renault Trucks, Mack şi UD Trucks. Are o cifră de afaceri de 310 miliarde de coroane suedeze.

Pentru a celebra cei 85 de ani, pe 14 aprilie 2012, Volvo va organiza o paradă a vehiculelor istorice şi a celor noi prin centrul oraşului Goteborg. De asemenea, Muzeul Volvo va avea o zi a porţilor deschise între orele 11 şi 16.

Via | Volvo

Comentarii (18)

  • Respect!
    Frumos, felicitari si mult succes in continuare!
    21 2
  • AndreiRN
    Felicitari dar ...
    Felicitari celor de la Volvo dar pacat ca nu mai exista aceasta firma pe baza produsului lor.
    Au trisat si acum asambleaza pt chinezi.
    4 19
  • Felicitari
    S-au adunat ceva ani de istorie si de masini vandute.
    Intr-adevar masinile au evoluat foarte mult si daca ne uitam la modele este surprinzator ce a facut Volvo in ultimii ani cu aspectul. Volvo au fost masini renumite in special pentru fiabilitate si siguranta, mai putin pentru aspect, insa acum arata si destul de bine.
    E un lucru bun ca inca produc masini.
    @AndreiRN: nu se numeste trisare, se numeste continuare. Tu nu prea stii sa faci diferenta si mi se pare ca te rogi cam mult ca Volvo sa dispara de pe piata, insa ei iti cam fac in ciuda bag seama.
    Aceasta firma exista in continuare si speram ca va mai exista mult timp pentru ca fac masini care impun respect pe pietele unde se vand. Si s-a dovedit ca pe unde se vand se intampla si mai putine accidente datorita sistemelor lor de siguranta si a oamenilor care le conduc.
    Ar trebui sa-si faca mai multa reclama pentru ca merita cu adevarat.
    Mult succes in continuare !
    8 4
  • AndreiRN
    Succesul
    Adevarat ca Volvo exista si va exista in viitor dar nu ca firma suedeza ci ca firma chinezeasca si or sa arate lumi ca stiu si ei sa fabrice masini.
    6 10
  • Vanzari Volvo
    Sales by Market 2010 (2009):
    1. United States 53,952 (61,426)
    2. Sweden 52,894 (41,826)
    3. United Kingdom 37,940 (34,371)
    4. China 30,522 (22,405)
    5. Germany 25,207 (25,221)
    6. Belgium 17,969 (13,223)
    7. Italy 17,509 (15,896)
    8. Netherlands 14,308 (14,035)
    9. France 12,211 (11,596)
    10. Russia 10,650 (6,894)
    Others: 100,363 (87,915)
    Deci Volvo asambleaza pentru: americani, suedezi, englezi, chinezi germani, belgieni, italieni, olandezi, francezi, rusi, etc
    Asta pentru ca unii nu cauta informatii si iau de bune unele posturi ale persoanelor care nu stiu unde se fabrica Volvo.
    Felicitari Volvo si sa speram ca dublati productia tinand calitatea si siguranta pe primele locuri !
    12 3
  • Volvo for Life
    Cine a condus sau are Volvo stie ce insemna "Volvo for Life".
    Felicitari si multi ani in continuare cu respect fata de siguranta rutiera, calitate si fiabilitate.
    http://www.automarket.ro/stiri/studiu-sistemele-de-siguranta-de-la-volvo-reduc-numarul-de-accidente-39415.html
    "Daca vorbim de raportul dintre populatia totala si numarul de decese rutiere, vorbim de o medie de 61 decese la un milion locuitori la nivelul UE pentru 2011. Cel mai rau stau trei tari: Polonia 109/milion, Grecia (97) si Romania (94). La polul opus este Marea Britanie (32) si Olanda si Suedia (33 de decese/milion de locuitori)."
    Cand vor ajunge si romanii sa cumpere Volvo ca englezii, olandezii si suedezii inseamna ca ne-am mai luminat si noi ca popor. Pana atunci insa, hai cu maneaua si la intrecere cu Audi, BMW si Mercedes, ca sa le aratam noi celorlalti ce destepti suntem.
    16 7
  • AndreiRN
    Viitor
    Sigur ca Volvo va dubla sau chiar tripla productia ca doar de aia l-au cumparat chinezi.
    Chiar se vor iefteni in cativa ani cand morisca va prinde viteza.
    Adevarat ca este asamblat in Suedia dar nu si fabricat.
    E fabricat in China in mare parte.
    4 14
  • @AndreiRN
    Si te oftici ca nu ai si tu bani de unul ?
    Lasa ca tu iti iei BeMWeu sau MeLeu. Ai ultimul album de manele ca sa faci test la CD player-ul din ele sa vezi cum se aude ?
    11 3
  • volvo
    la multi ani pt. VOLVO si cat despre calitatea lor nu poti sti nimic pana ce nu conduci sau detii , cam de 2 luni am un v50 2007 si sincer e impresionant e facut f bine ,am un prieten cu un A4 2011 care a condus un pic v50 meu si i-a placut f mult
    8 1
  • Da Andrei, cum sa nu?! De-asta nu au succes marci precum Jaguar, Aston Martin sau mai nou Volvo pentru ca nu au "stapani" cu traditie. De-asta a facut o treaba extraordinara Ford cu ele. Asa cum a facut GM cu SAAB. ;)

    PS: la multi ani, Volvo! Esti pe drumul cel bun. Si nu sunt singurul care crede asta.
    10 0
  • AndreiRN
    Raspunsuri
    @Calin
    "Succesul" a aparut odata cu mana de lucru ieftina de la noii proprietari si o scadere de pret. Uita-te un pic sub poleiala.
    @VFL
    Imi dai tu bani? Cat stau eu pe WC la servici e posibil ca primesc mai mult decat muncesti tu toata ziua.
    1 4
  • @AndreiRN
    Iti dau bani de teste auto ca sa iei si tu permisul. Pentru Volvo mai trebuie sa muncesti. Si Volvo are succes demult, chiar daca pretul este mare. Nu stiu de unde ai vazut tu ca i-a scazut pretul, dar te las. In alt comment parca scriai ca Volvo e foarte scump. Ei trebuie sa-si amortizeze investitiile cu testele pentru siguranta: CitySafety, Pedestrian Detection, Airbag pietoni, mai nou lucreaza si sistem pentru detectarea semnelor de circulatie. Toate astea inseamna munca si investitii. Si dupa ce ei le omologheaza apar alte firme care le iau de-a gata si le implementeaza. Vezi tu ca asta ar fi diferenta.
    Si in plus mai si testeaza masinile, vezi aici cum: http://www.youtube.com/watch?v=WIrtdxhx5Xk
    2 0
  • AndreiRN
    Marketing
    Pai carnet am de 28 de ani si chiar si multiple carnete.
    Suedezi finalizeaza proiectarea unui model nou care intra pe piata la un pret ridicat.
    Chinezi produc componente cu milioanele si pregatesc o triplare a volumului de asamblare.
    Cand acestea apar pe piata atunci apar si discounturile si creduli se bucura si se reped ca la painea calda.
    Este o schema de marketing imbatranita deja dar ...... tot mai pica muste.
    Uite aici pretul real
    http://bakersfield.craigslist.org/search/cto?query=volvo&srchType=T&minAsk=&maxAsk=
    0 1
  • Andrei, da ai dreptate. Per ansamblu Volvo este o marca mai ieftina decat BMW, Audi sau Mercedes. Dar cu toate astea nu se rusineaza cand vine vorba de calitate, fiabilitate, siguranta sau confort. Anul trecut Volvo a fost considerata cea mai fiabila marca din Germania. Prototipurile electrice ale lui C30 sunt considerate revolutionare in domeniu, noul S60 primeste laude din toate partile, viitorul S40 a fost primit foarte bine pe piata, se aduc constant inovatii in privinta sigurantei, Gelly ii va da lui Volvo 11 miliarde de dolari pentru cercetare (banii astia i-a primit Volvo de la Ford cam in 7-8 ani), Volvo vrea ca pana in 2020 sa produca masini cu siguranta 100% (corect, o ambitie foate greu de pus in practica, insa nu cred ca Volvo ar zice asta ca sa zica ceva... cel putin eu nu am auzit ca Volvo sa spuna ceva si sa nu se tina de cuvant-de-asta suedezii vorbesc mai putin) ... mai vrei? Hai, ca mai sunt si alte lucruri. Iti recomand sa te interesezi cam cine sunt "anonimii" astia nimit Volvo si patronati de niste "galbejiti". Este drept, poate ca un S80 nu are prestanta sau imaginea unui Seria 5 sau Clasa E. Insa asta nu inseamna ca este o masina slaba, ci este o alternativa cat se poate de interesanta. Nu ma crezi? Iti recomand un drive test si apoi mai discutam.
    Problema sa pune la fel cu orice model Volvo.
    6 0
  • @Andrei
    Prietene, tu esti aici un fel de Gica Contra. Nu ai impresia ca esti un caz singular si nu esti binevenit? Nu-ti place, n-o cumpara si gata, nu e nevoie acum sa ne demostrezi la toti ce cojones ai tu. Oricum ai deja o parere formata din idei preconcepute,dar sa stii ca nu tot ce se fabrica in China e de proasta calitate, iar asta e valabil si pentru Turcia, Bangladesh, India, etc.
    Sint multe persoane carora le place discretia emblemei, confortul si mai ales siguranta cu care Volvo si-a rasfatat clientii. Persoane mai calme si mult mai putin vocale ca tine. Acum vezi de ce Volvo nu e pentru tine?
    6 0
  • @ AndreiRn - Pret real la ce ?
    Mi se pare mie sau in link nu e niciun Volvo nou. Pai tu ne arati preturi pentru masini vechi de 10 ani ? Parca Volvo umplea cimitirele si erau retopite la 10 ani.
    Esti penibil mai Andrei si ar fi bine sa mai inveti.
    2 0
  • Andrei, da, ai din nou dreptate. Volvo este inferior ca valoare... in Romania. Si asta pentru ca nu are pe capota o stea in 3 colturi (cum zici ca ai tu), o elice de avion in miscare sau 4 cerculete care au fost de mult timp in centrul atentiei. Vezi tu, Volvo nu vede asta ca o modalitate de promovare. Ca sa intelegi un Volvo trebuie sa-l conduci. Un Volvo nu este la fel de sportiv precum un BMW, nu emana acel respect precum un Mercedes si nici nu incearca sa le impace pe amandoua precum un Audi. Volvo inseamna sa fi diferit, inseamna sa iesi din cotidian, inseamna rafinament si bun gust. Iar aceste lucruri ca sa le simti si sa diferentiezi Volvo de alte marci inseamna SA LE INTELEGI. Si nu oricine le intelge. Si de-asta multi zic ca Volvo este inferioara multor marci. Acum poate vei spune ca am innebunit. :))
    Ti-am zis... macar un drive test daca nu se poate un drum de cateva sute sau mii de km cu un S80 sau XC60. :)
    O seara buna!
    4 1
  • AndreiRN
    Hahahahaha
    Postul de ieri mi-a fost sters vad.
    Asta e realitatea in Romania.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru