Volvo ar putea folosi o uzină a alianţei Fiat-Chrysler din SUA

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 25.06.2012
Volvo caută o uzină americană unde să poată produce modelele sale pentru piaţa de dincolo de Ocea. Ajutorul ar putea sosi din partea alianţei Fiat-Chrysler.

Esential

449.255 de maşini a produs Volvo în 2011.
800.000 de maşini vrea să vândă Volvo în 2020.

Volvo încearcă să revină în forţă pe piaţa premium, ţinta sa de vânzări fiind una extrem de optimistă. Nordicii se aşteaptă să atingă 800.000 de maşini vândute anual până în 2020, aproape dublu faţă de cât au livrat în 2011, adică 449.255 de maşini.

Cea mai mare piaţă pentru suedezi rămâne SUA, cu 67.000 de unităţi vândute în 2011, urmată de Suedia şi China. Chiar şi aşa, SUA este piaţa unde Volvo are cele mai mari probleme de profitabilitate, la polul opus situându-se Europa.

Pentru a spori atractivitatea mărcii dincolo de Ocean şi pentru a o face profitabilă, oficialii scandinavi caută o soluţie pentru a produce maşinile sale în America.

Stefan Jacoby, preşedintele executiv Volvo, a declarat pentru Bloomberg, că "pe termen mediu, în următorii cinci-şase ani, e nevoie de o soluţie pentru piaţa americană. Este puţin probabil să construim noi înşine o uzină în SUA. Cel mai probabil vom căuta un partener care să ne permită utilizarea unei fabrici în SUA.

Suntem deschişi unei alianţe, iar Fiat este una dintre alternative", a susţinut Jacoby.

via l carscoop

Comentarii (4)

 • volvo?
  niste cersetori... cica marca "premium"
  8 18
 • silviu
  Tocmai asta e: volvo nu e marca premium! Asta-i opinia multora.
  5 10
 • Du-te, Dică, du-te! Bravo, Volvo, bagă-te şi tu la grămadă, prinde-te în hora bezmetică a stafilo-globalizării. SAAB a murit de inaniţie, măcar tu fă-o prin asfixie…Hai la culcare toată lumea! La propriu…
  4 10
 • AndreiRN
  Buna miscarea chinezilor.
  Te cam faci de rusine Bogdane tot vb de Volvo ca firma suedeza si ti se duce credibilitatea pe apa Sambetei repede.
  Oricum asamblarea masinilor acolo unde le vinzi este o miscare excelenta.
  Cele mai bune masini americane sunt Toyota si Honda si Hyndai.
  Proiectate si construite si asamblate 80% in USA.
  2 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru