Volvo ne pregateste XC100

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 02.05.2007
XC100 va fi un break familial cu valente de monovolum care va incerca sa se impuna pe piata deschisa de Mercedes R-Klasse.

Aceia dintre dumneavoastra care isi aduc aminte de conceptul VCC (Versatility Concept Car), prezentat de Volvo in 2003 la Geneva (vezi foto), retin cu siguranta si discutiile de dupa prezentarea acestuia, in care multi isi exprimau indoiala ca un astfel de model ar putea aparea in serie. Si totusi, prototipul de aproape cinci metri lungime care acomoda cinci persoane si maximum de lux posibil va fi produs ca model de sine statator.

Denumirea sa oficiala va fi, cel mai probabil, XC100. Noul model se va alatura varfurilor de gama XC90 si S80, urmand sa se lupte pe aceeasi piata cu Mercedes R-Klasse, reprezentand un break cu valente de monovolum in context superluxos. Alte zvonuri afirma chiar ca XC100 ar putea primi sub capota un propulsor hibrid.

In ceea ce priveste prognozele de vanzare, presa occidentala pariaza pe un volum de 20.000 de exemplare pe an, in conditiile in care targetul noii aparitii in gama este unul situat foarte sus in ierarhia sociala. Pariul celor de la Volvo ramane insa unul interesant in conditiile in care Mercedes nu a reusit sa se impune pe o nisa de piata cu R-Klasse, esuand pana si in incercarea de a atinge o cifra de vanzari modica.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru