Volvo ReCharge, un rival electric pentru Volt

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 06.09.2007
Volvo va prezenta la Frankfurt conceptul ReCharge, un vehicul hibrid cu patru motoare electrice, bazat pe modelul C30.

Tot mai multi constructori auto anunta ca vor dezvalui la Frankfurt vehicule ecologice. Astazi Volvo a anuntat ca se va alatura si el noului trend "verde" prin lansarea conceptului ReCharge, un vehicul inovativ care ar urma sa concureze cu deja celebrul Chevrolet Volt.

ReCharge a fost dezvoltat in California de centrul Volvo pentru monitorizare si concepte, pe platforma actualului C30, de la care a imprumutat si liniile de design. Constructorul suedez sustine ca ReCharge nu este inca un vehicul hibrid obisnuit, micul hatchback folosindu-se de energie electrica pentru a functiona, motorul cu combustie interna asigurand doar incarcarea bateriei. 

ReCharge este propulsat de patru motoare electrice, cate unul pentru fiecare roata, alimentate de baterii litiu polimer care pot fi reincarcate chiar si la o priza normala. Conceptul este echipat si cu un propulsor in patru cilindri care dezvolta 100 de cai putere, insa micul hatchback poate rula pana la 100 de km alimentat numai cu energie electrica.

Atunci cand resursele bateriei scad sub 30% motorul cu combustie interna incepe sa functioneze asigurand incarcarea lor. De asemenea, in aceasta situatie, motoarele electrice contribuie la alimentarea masinii prin sistemul de regenerare a fortei de franare. Consumul variaza intre 0 si 5.5 litri/100 km, in functie de distanta si modul de functionare.

Desi va concura cu Chevrolet Volt, Volvo ReCharge va avea un atu in fata acestuia: un buton care permite soferului sa selecteze manual activarea propulsorului in patru cilindri. Se pare ca cei 1 miliard de dolari investiti de Volvo in tehnologia hibrida incep sa dea roade.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru