Volvo S60 Polestar: prima imagine-teaser a celui mai sportiv S60

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 07.06.2012
Cea mai puternică versiune din gama lui Volvo S60 se pregăteşte să dea piept cu mai-marii germani ai segmentului. Deocamdată, modelul suedez ni se dezvăluie parţial într-o imagine-teaser.

Volvo a prezentat astăzi prima imagine-teaser cu viitoarea cea mai puternică versiune din gama lui S60. Denumit oficial Volvo S60 Polestar, modelul primeşte un look mult mai agresiv decât cel al variantei "normale" şi o serie de îmbunătăţiri tehnice care promit să ofere ceva mai mult condiment în comportamentul dinamic al reprezentantului nordic în segmentul mediu.

Imaginea care dezvăluie parţial modelul Volvo ne arată o maşină care vien cu un kit de caroserie nou în partea frontală, cu o gardă la sol coborâtă de suspensiile sportive şi de un set nou de jante care trădează apartenenţa versiunii Polestar la segmentul modelelor sport premium germane din această clasă.

Maşina va fi dezvelită oficial în 16 iunie la Goteborg, oraşul de origine al mărcii, ocazie cu care vom afla şi detaliile tehnice legate de modelul suedez. Deocamdată, zvonurile venite dinspre presa nordică arată că modelul scandinav va dispune fie de o versiune îmbunătăţită a motorului T6 de 3.0 litri deja existent în gama S60, fie chiar de motorul V8 de pe XC90, pe care Volvo l-a dezvoltat în colaborare cu Yamaha.

Oricum ar fi, noul Volvo S60 Polestar va trebui să ajungă la performanţe impresionante care vor depăşi cele 6.1 secunde pentru 0-100 km/h afişate deja de versiunea T6 de 304 CP.

via | Carscoop

Comentarii (5)

  • un oarecare
    Am condus S60 2,0 diesel si este o masina superba, dar asta trebuie sa fie o bestie!
    25 1
  • Mi se pare incredibil cum Volvo urcă încet, dar sigur, spre piscuri…însă preţul care va trebui plătit va fi destul de aspru: pierderea treptată a aureolei de exclusivism…Nu zic să nu vizeze profitul, dar viaţa postmodernistă este croită în aşa fel încât devin noţiuni antagoniste, de exemplu, cariera şi familia, verticalitatea şi înavuţirea, frumuseţea şi bunătatea, profitul şi…calitatea (sau vor mai coexista o vreme, pe urmă…sper să se găsească vreun Noe şi în lumea auto). Unde sunt “pătrăţoasele” lui Volvo de odinioară? Sau poate îmi voi renega scepticismul după preconizatul test cu V40, dar, în esenţă, lucrurile rămân neschimbate…
    14 3
  • AndreiRN
    Pasi mari si plini de indrazneala fac chinezi in lumea auto prin Volvo.
    3 19
  • @andreiRN

    Omule, sincer iti spun, deoarece observ asta in toate comentariile tale: tu ai deja o obsesie cu chinezii astia, nu-i a buna...
    14 1
  • AndreiRN
    Mai ales de chinezoaice sunt obsedat.
    Cat despre faptul ca majoritatea isi dau bani munciti de ei pe produse chinezesti mi se pare un act de sinucidere economica dar ........... ce stiu eu.
    2 11

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru