Volvo S60 Polestar - rival suedez pentru BMW M3

De Dragoș Băltățeanu
Publicat Duminica, 17.06.2012
Volvo a prezentat în premieră modelul S60 Polestar, un viitor rival pentru BMW M3. Deocamdată există un singur exemplar, construit pentru un client anonim.

Volvo și preparatorul oficial Polestar au prezentat cea mai puternică versiune a modelului S60. Această versiune performantă va fi un rival pentru BMW M3 și Audi RS4. Deocamdată există doar un singur exemplar construit special pentru un client anonim.

Chiar și așa, este clar că Volvo va produce o serie mică a acestui performant model. Volvo Cars Official Motorsport și Polestar au spus că acest lucru va depinde foarte mult și de reacția potențialilor clienți. Cu alte cuvinte, dacă vă place, Volvo îl va construi. 

Volvo a dezvăluit și câteva detalii tehnice. Sub capotă găsim un motor turbo cu șase cilindri în linie de 3.0 litri ce produce 508 CP la 6.500 rpm și 575 Nm la 5.500 rpm. Practic, este același motor pe care îl găsim și ma modelul S60 T6, dar modificat substanțial de specialiști de la Polestar. Suspensia a fost și ea modificată și coborâtă. Polestar folosește elemente Ohlins, iar frânele sunt Brembo. Puterea este transmisă prin intermediul unei cutii de viteze manuale cu șase trepte. Volvo S60 Polestar accelerează de la 0 la 100 km/oră în 3.9 secunde, iar viteza de top teoretică este de peste 300 km/oră.

Cel mai probabil, aceasta va fi limitată electronic la 250 km/oră.

Caroseria a fost lățită cu 20 mm și a primit elemente aerodinamice sportive și aripi evazate pentru a putea adăposti jante de 19 inch încălțate cu anvelope 265/30R19.

La interior, S60 Polestar are scaune sport și tapițerie din piele Alcantara. Acest tip de piele se regăsește inclusiv pe volan și schimbătorul de viteze.

Via | autoblog.gr

Comentarii (12)

  • Frumos Volvoul...ii statea mult mai bine daca avea un desighn mai agresiv mai masculin!!!frumos oricum
    27 6
  • Sună bine.
    27 2
  • Alec Radoi
    Foarte ciudat ca nu au ales pentru modificare o varianta full-option a masinii. Mi se pare ca arata aiurea farurile alea fara xenon.
    4 6
  • 3l si 508cp....suna bine!! mai rar asa motoare..cum a zis si cineva mai sus mergea un design mai agresiv dar arata f bine si asa!!! asteptam testele si duelurile cu masinile sport sa vedem si ce poate sa faca..
    28 3
  • Cine nu stie, acum cativa ani, cand Volvo era pe punctul sa fie vandut de Ford, suedezii au aratat lumii C30 Polestar. Avea 400 CP si nu avea nicio problema sa se puna cu "baietii rai" ai clasei compacte. Din contra.
    Insa criza financiara si vanzarea de catre Ford au facut ca C30 Polestar sa ramana doar un concept. Acum vine revansa. :))
    30 1
  • Viitorul M3 va avea mai putina putere, aproximativ 450-460 cai din ce-am citit, daca va fi produs in serie acest S60 va fi chiar un concurent f competitiv
    21 1
  • Desi respect faptul ca ofera ceva originalitate nu prea pot spune ca arata bine bordul, volanul si cutia de viteze imbracate in piele de foca.
    In orice caz, Polestar a facut o treaba minunata cu C30 si cu acest C60. Daca vin si cu un XC60 Polestar sa fie multumiti si cei care cumpara SUV-uri cu sute de CP fara vreun rost anume si sa faca vanzari in prostie, Volvo isi va revenii foarte bine.
    14 6
  • la ce cifre are pe hartie e un concurent foarte serios pentru m 5 mai degraba ///M
    18 2
  • Ionut, la cat de tare e masina asta sa fie "problema", schimbator de viteze tapisat cu piele intoarsa. Mie mi se pare ca arata foarte bine. Daca imi amintesc bine C30 Polestar avea cam toata partea superioara a bordului tapisata cu piele intoarsa. Facea parte din specificul masinii, era unul din detaliile interioare care o diferentiau de concurenta. Sau ar fi diferentiat-o, daca era cazul. :)
    20 1
  • Sunt fan BMW dar noul M3 o sa aiba performante mai slabe pentru ca intra in teritoriul M5. Asa ca acest volvo se poate duela cu M3 GTS care nu se mai fabrica sau C 63 AMG Black. Volvo doar asa se putea ridica in ochi lumii. Oricum sa il vedem pe un circuit langa M3, nu in linie dreapta. Un lucru este sigur este rapid DAR in comparatie cu M3 nu cred ca se conduce asa bine si atunci multi o sa il dea castigator pe M3 fiind chiar putin mai lent.
    10 13
  • De la unicat la serie mai e ceva drum.

    Masina e performanta in stadiul actual, dar sunt curios daca o s o scoata cu aceleasi carcateristici si in serie :)
    5 1
  • Cine are nevoie de Volvo cu 500 CP ??? Cu siguranta nu va avea succes ca masina de serie.
    4 11

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru