Volvo si guvernul suedez fac autobuze hibride

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 17.07.2007
Suedezii se preocupa de mediu. Volvo va construi, cu bani de la bugetul national, autobuze "verzi" pentru orasele nordice.

In timp ce la noi toate discutiile legate de mijloacele de transport in comun se rezuma la aerul conditionat care lipseste cu desavarsire in conditii de vara torida, suedezii au alte griji. Guvernul suedez si Volvo au pus la cale un program prin care producatorul nordic se va angaja sa puna la punct o serie de autobuze hibride. Toate cheltuielile programului de "inverzire" a lotului de autobuze din orasele nordice vor fi suportate de Statul suedez.

"Prin noua tehnologie hibrida Volvo asteptam o reducere a emisiilor poluante cu cel putin 35%", a declarat Edward Johnson, managerul de dezvoltare a suedezilor.

Noile motoare hibride se bazeaza pe un motor diesel si pe unul electric care pot lucra atat in paralel cat si independent unul de celalalt. Aceasta tehnologie va optimiza prestatiile ambelor motoare si va reduce la maximum emisiile poluante in orase. Motorul electric va fi cel care va lucra pana la o anumita viteza de rulare, ceea ce face ca in orasele aglomerate propulsorul diesel sa apara doar atunci cand strazile sunt degajate.

Volvo afirma ca noile autobuze vor fi gata de comercializare in cativa ani, fondurile guvernamentale urmand sa echilibreze costurile destul de ridicate ale implementarii unei astfel de tehnologii.

Constructorul nordic va primi, de asemenea, sprijinul Autoritatii Suedeze a Energiei, care va contribui la studiile Volvo in domeniul motoarelor electrice. Principala provocare este mentinerea constanta a caapcitatii de transport de persoane in conditiile in care sistemul hibrid va avea nevoie de un spatiu destul de mare pentru implementare.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru