Volvo, tot mai aproape de chinezii de la Geely

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 27.11.2009
Geely si Ford au trecut astazi de unul dintre cele mai mari obstacole in negocierile pentru Volvo: stabilirea drepturilor de proprietate intelectuala asupra inovatiilor suedezilor.

Un purtator de cuvant al companiei chinezesti Geely a confirmat astazi, pentru Automotive News, faptul ca producatorul asiatic a ajuns la un acord cu Grupul Ford pentru preluarea drepturilor de proprietate intelectuala Volvo. Acest pas elimina unul dintre cele mai mari obstacole aparute in cadrul negocierilor dintre Geely si Ford pentru cumpararea marcii sudeze Volvo.

In urma acordului incheiat astazi intre cele doua parti, Geely va primi toate drepturile si va detine controlul asupra tehnologiilor dezvoltate de Volvo de-a lungul timpului in cazul incheierii cu succes a tranzactiei, Ford urmand sa contribuie in continuare cu tehnologii si solutii considerate vitale pentru dezvoltarea viitoarelor modele ale marcii suedeze.

Drepturile de proprietate intelectuala au reprezentat intotdeauna un obstacol major in stabilirea unor vanzari majore catre marcile chinezesti. De altfel, acesta este motivul pentru care Beijing Auto (BAIC) nu a ajuns la un acord final de cumparare a marcii Opel de la General Motors in vara acestui an.

via | Automotive News (inreg.)

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru