Volvo trece pe SUV si break

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 18.01.2007
Gama Volvo se va specializa in urmatorii ani pe SUV-uri si pe break-uri, versiuni de caaroserie care vor surclasa ca numar berlinele, compactele sau CC-urile.

Volvo isi schimba strategia de piata. Constructorul suedez va aborda urmatorii ani intr-o linie sensibil diferita fata de cea de pana acum. Astfel, Volvo isi va concentra activitatea pe productia de SUV-uri si break-uri.

De fapt, sosirea viitoarelor V70 si XC70 pe piata nu mai e un secret pentru nimeni, la fel cum este intrarea pe piata a viitorului SUV compact XC60, pe al carui concept vi l-am prezentat in detaliu. In aceste conditii, gama Volvo va numara cinci modele SUV si break in conditiile in care suedezii au in oferta doar doua berline (S40 si S80), un coupe-cabrio (C70) si o compacta (C30).

Mai mult decat atat, viitorul suna bine pentru viitoarea gama a suedezilor. Asta pentru ca Volvo doreste sa lanseze in scurt timp un nou SUV compact situat in gama mai jos de XC60 (XC30 ar fi numele sau logic). In plus, nici break-urile nu si-au spus ultimul cuvant, V90 fiind denumirea modelului care urmeaza sa aduca un plus de imagine gamei scandinave. Acesta se va inspira din Versatility Concept Car (foto), dezvelit in premiera la Salonul Auto de la Geneva, in 2003. Pe de alta parte, proiectul anuntat al unui monovolum Volvo a fost dat uitarii si trecut la capitolul "si altele".

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru