Volvo va face un recall pentru XC 90 in Australia

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 08.12.2009
Australienii care detin un Volvo XC 90 produs dupa 2007 echipat cu un motor diesel cu cinci cilindri vor fi chemati la cel mai apropiat dealer pentru verificari. Masinile lor ar putea dezvolta o problema la servodirectie.

Suedezii de la Volvo vor face un recall pentru 1940 de unitati ale lui XC 90 vandute in Australia. Acestea ar putea avea o problema la servodirectie, care ar putea duce la cedarea completa a sistemului de asistenta electro-hidraulica a directiei. Doar modelele echipate cu motoare diesel cu cinci cilindri vandute incepand cu anul 2007 intra sub incidenta acestui recall.

Singura problema a acestor modele este un furtun prin care trece lichid ATF, care ar putea fi avariat de catre un ventilator de racire al motorului. In cazul in care ventilatorul de racire agata sau avariaza in orice fel acest furtun, acest lucru poate duce la pierderi de lichid, ceea ce provoaca incapacitatea sistemului de servodirectie in unele momente si poate duce la defectarea completa a acestuia.

Acest recall este unul preventiv, realizat pentru a elimina posibilitatea periclitarii clientilor Volvo in orice fel. Volvo XC90 a mai primit un recall in urma cu doi ani si jumatate, cand a rechemat nu mai putin de 42.211 unitati.

La acea vreme, cele 42.000 de exemplare au primit o verificare la sistemul electric, pentru a evita riscul unui scurtcircuit care ar fi putut degenera intr-un incendiu. Niciun Volvo XC 90 nu a avut un scurtcircuit inainte sau dupa acel recall, iar cei de la Volvo nu au informatii privind cedarea vreunui sistem de servodirectie al unui XC90 din cauza furtunului respectiv.

Via | Carsguide

Comentarii (1)

  • george
    LICHIDUL ATF, UN FEL DE NUMAR VIN
    @ Sebastian Toma

    Sintagma "lichidul ATF" este una pleonastica intrucat acronimul "ATF" inseamna lichid/fluid pentru transmisie automata. Se poate folosi fara greturi sintagma "ulei de/pt. servodirectie".

    On-topic: asta e intr-adevar o defectiune grava. Daca ai ramas fara asistare la o masina din asta, pre multi ii pupi reci...Nu doar tu, in calitate de posesor de Volvo ci si altii care se nimeresc in jurul tau dau de belea.
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru