Volvo vrea fabrici in China, Rusia si India

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 28.06.2007
Pietele care se afla in crestere reprezinta principala tinta pentru constructorii de renume. Volvo e unul dintre acestia.

Volvo intentioneaza sa se isi extinda facilitatile de productie si vanzarile in China, India si Rusia.

"Nu avem in acest moment nicio intentie de a ridica stabilimente de productie in Statele Unite ale Americii. Constructiile din Europa sunt absolut inferioare din punctul de vedere al pretului. Insa nu putem exclude din calcul faptul ca pe termen lung SUA poate fi o solutie. Pietele pe care ne concentram atentia in acest moment sunt altele, si aici ma refer mai ales la China, India sau Rusia", a declarat presedintele Volvo, Fredrik Arp, cu ocazia unui congres organizat la Praga.

In acest moment, Volvo produce efectiv in doua uzine suedeze si intr-una din China, capacitatea anuala de productie fiind de 590.000 de unitati anual. Seful Volvo afirma ca, pentru a multumi cererile, suedezii ar trebui sa produca circa 600.000 de unitati pe an pana in 2010. Anul trecut, Volvo a produs 426.589 de masini.

Comentarii (3)

  • pana si ashtia ?!
    ce drak produce Volvo in China ?!
    trebuie sa avem acest info, pt a ne feri de ...chinezarii (parca vad ca sar unii ca standardele Volvo se aplica etc etc...d`aia intreaba lumea de diverse modele dak sunt fabricate la turci sau in Germania, Franta etc.)
    0 0
  • anexa
    am gasit ce....:
    "Volvo va produce modelul S40 la o uzina din sud-vestul Chinei, unde va asambla aproximativ 10.000 de masini pe an, a declarat, luni, presedintele Volvo, Fredrik Arp, citat de Reuters."
    0 0
  • prudentul
    uzine
    Parca asamblau si la Ghent, in Belgia. Si mai aveau o linie prin Olanda, parca, la Born. Daca mai produc acolo, nu mai stiu...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru