Vosganian reduce taxa auto?

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 17.04.2007
Varujan Vosganian a discutat in Guvern problema taxei auto si cel mai probabil aceasta va fi modificata pentru a satisface cerintele Comisiei Europene.

Varujan Vosganian, ministrul Economiei si Finantelor, a atacat problema taxei de prima inmatriculare. Vosganian a convocat o reuniune la nivel ministerial in care s-a discutat fundamentarea unui raspuns catre Comisia Europeana, in ceea ce privesate forma si nivelul taxei auto.

Participantii la acesta discutie au fost Korodi Attila, ministrul Mediului, Adrian Ciocanea, secretar de stat in Ministerul Dezvoltarii Regionale, Alice Bitu, secretar de stat in Ministerul Economiei si Finantelor, Razvan Orasanu, consilier al Primului Ministru si Marius Tudor, secretar general APIA. Principalele teme de dezbatere au evaluat elementele care tin de armonizarea legislatiei nationale cu legislatia comunitara.

Vosganian a sustinut ca partea romana trebuie sa tina cont de aspectul ecologic al acestei taxe si de implicatiile aduse de taxa asupra procesului de innoire a parcului auto.

Reprezentantii ministerului Economiei si Finantelor lucreaza la o forma a taxei de prima inmatriculare care sa multumeasca Comisia Europeana.

Singura varianta in care Romania nu ar ajunge in fata Curtii Europene de Justitie presupune reducerea valorii taxei auto.

Comentarii (8)

  • marius
    da
    sa o scoata sa moara Tariceanu de foame:))))
    0 0
  • NeaGoe
    Nu e chiar asa
    Afirmatie falsa!!! "Singura varianta in care Romania nu ar ajunge in fata Curtii Europene de Justitie presupune reducerea valorii taxei auto".
    Comisia Europeana nu are NIMIC cu nivelul taxei: tratatele europene garanteaza dreptul statelor membre de a impune taxe, la valorile dorite de fiecare, DACA NU INSTITUIE DIFERENTE INTRE PRODUSE SIMILARE DIN UE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Cu alte cuvinte, taxa de prima inmatriculare ar fi putut fi si de 10.000 de euro, daca s-ar fi aplicat nediscriminatoriu atat masinilor din Romania, cat si celor din UE (principiul pietei unice).
    Comisarul pentru Taxe de Impozite a spus in cateva randuri care sunt reprosurile UE fata de taxa de prima inmatriculare, dar depinde de fiecare de unde isi ia informatiile si cum le verifica.
    Solutia nu e asa de simpla. Nu din intamplare Romania NU e singura tara care are probleme cu acest tip ce masuri!
    0 0
  • mwie tariceanu
    NeaGoe are dreptate, articolul nu este corect!....UE a spus sa scoatem taxa sau sa o bagam pe toate masinile din tara....nu sa o reducem....oricum....Moarte guvernantilor!!!
    0 0
  • (oarecum) exista si o solutie...antiecologica
    Din cate stiu, in Germania, masinile care au peste 20 de ani, intra in categoria "masini de epoca"(sau ceva de genul), iar taxele sunt reduse drastic, pentru a-l ajuta pe propietar sa o mentina in stare de functionare. Iar noi am putea sa cumparam o "rabla " nemteasca si nu mai dam mii de euro pe inmatricularea in Romania, ci platim asigurarea in Germania, 100-200 euro. Si astfel ajutam si noi la poluarea tarisoarei noastre ! Exista si posibilitatea asta, mica, dar exista, iar imbecilii astia nu au prevazut-o! Bagam taxe, ca sa cumpere romanii loganu' cu%#lui. Si noi asteptam eliminarea taxelor!!!
    0 0
  • Mihai Bc
    Taxa de Nesimtire
    Dragi romani, nu mai cadeti in capcana guvernului: ca taxa e prea mare sau prea mica, ca sunt pentru taxa sau impotriva ei. Va spun eu, taxa asta incalca principiul de libera circulatie a marfurilor, principiul concurential si este discriminatorie. Lucrurile astea nu tin la UE. Noi ne bucuram cand importam electronice cu taxe 0% in schimb ne dam in stamba si punem taxe la achizitii de masini din UE.
    Cica taxa auto protejeaza locurile de munca in industria auto.
    Cate locuri de munca ar pica daca UE ar pune taxe de peste 8000 de euro pe orice produs romanesc pe care noi il vindem in spatiul comunitar?
    0 0
  • marius
    se misca cam incet modificarea taxei acesteia....
    dezinteres total fata de oameniide rand care vor sa-si cumpere o masina second hand....o sa-mi cumpar o dacie din 77,cred ca e cea mai buna solutie si nici nu polueaza...nu??!!!
    0 0
  • Marius Cj
    da.... dacia nu polueaza
    Eu am luat deja masina SH cu euro 3 din 2003 si o tin in garaj din cauza taxei lu' nea' Tariceanu. Circul cu Dacia de 22 de ani pentru ca asta nu polueaza. Bine ca n-am vandut-o !
    0 0
  • taxa
    asta e campanie antibase ce taxa voi nu va uitati la ei ?cit sint de periculosi.acum au sucito ca taxa va fi mai mica.dati-l afara pe base sa vedeti dupa aceea taxe
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru