Vulcanul islandez emite cat 25.000 de ture cu Elise in jurul Ecuatorului

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 23.04.2010
Lotus a emis un comunicat in care anunta ca vulcanul islandez emite in fiecare zi 150.000 de tone de CO2, adica aceeasi cantitate emisa de un Elise pe parcursul a 25.000 de tururi in jurul Ecuatorului.

Esential

25.000 de ture in jurul Ecuatorului i-ar trebui noului Elise pentru a emite cantitatea de CO2 care erupe din vulcanul islandez in fiecare zi.

Vulcanul islandez Eyjafjallajökull a facut cateva "victime" si in randul constructorilor auto. Dupa BMW si Nissan, care au fost nevoiti sa isi amane productia din lipsa unor componente importante, si cei de la Lotus se declara revoltati de activitatea vulcanului.

Constructorul de nisa a fost nevoit sa anuleze evenimentul de lansare a noului Elise facelift, dar a gasit o solutie amuzanta de a trata problema. Britanicii au lansat un comunicat oficial, care anunta ca vulcanul islandez emite in fiecare zi in atmosfera 150.000 de tone de CO2, cantitate pe care noul Elise ar degaja-o in atmosfera doar daca ar inconjura pamantul la Ecuator de 25.000 de ori.

Constructorul a incercat astfel sa evidentieze trasaturile ecologice ale modelului sportiv, care in urma faceliftului si-a imbunatatit considerabil valorile consumului si emisiilor.

via | Autoblog

foto | boston.com

Citeşte şi...

Comentarii (3)

  • elise 25000 de ture hummer 2,5 ture~
    22 1
  • si mai da
    elise 25000 de ture, hummer 2.5 ture, orice vw tdi pd (fum negruuuuuu)1 tura.
    11 14
  • george
    MOLUSTELE GANDESC
    Numarul de ture pe care le face orice VW TDI PD (fum negru) este egal cu coeficientul de inteligenta al lui "@si mai da".
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru