Vulcanul islandez afecteaza productia Nissan si BMW

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 20.04.2010
Din cauza subansamblelor europene care nu mai pot ajunge la fabrici, Nissan si BMW vor fi nevoite sa opreasca productia unor modele in Japonia si SUA.

Volcanul islandez care a intrerupt partial traficul aerian in Europa loveste si producatorii de masini, Nissan si BMW fiind primii care au anuntat ca au probleme din aceasta cauza.

Nissan a anuntat oficial ca opreste productia unor modele la fabricile din Japonia din cauza faptului ca nu poate sa aduca in tara senzorii de presiune a aerului, care vin in mod normal din Irlanda. Oprirea productiei va afecta fabricile din Oppama si Kyushu incepand cu 21 aprilie, in prima faza urmand sa nu fie produse circa 2000 de masini. In cazul in care eruptia volcanului va continua iar traficul aerian nu va reincepe, perioada de oprire a productiei va fi extinsa.

Modelele afectate sunt Cube, Murano si Rogue, toate destinate pietei din America de Nord. In discutie sunt una din cele doua linii de asamblare din Oppama si ambele linii de productie din Hyushu.

De cealalta parte a Globului, in SUA, cei de la BMW vor fi nevoiti sa opreasca temporar productia la uzina din Spartanburg, acolo unde germanii produc noile generatii X5 si X6.

"Daca vulcanul islandez va continua sa imprastie cenusa vulcanica si sa intrerupa zborurile transatlantice, vom fi nevoiti sa implementam o oprire temporara a productiei. Anularea unor zboruri afecteaza lantul de furnizare a subansamblelor care include unele parti care ajung din Germania in SUA", a declarat Mathias Schmidt, purtator de cuvant BMW Statele Unite.

BMW produce circa 600 de masini pe zi la uzina din Spartanburg.

via | AFP | icars
foto | AP

Comentarii (2)

  • Cenusa/versus/Criza
    Parerea mea..e ca marile companii si cele mici sa se gandeasca la Eco si umanitate nu Doar la profit...ar trebui o noua conceptie de viatza...
    Emisiile vulcanice sant fenomene naturale pe care omul nu le poate evita sau controla..poate sa fie ceva trecator,sau o mica era gri' semiglaciara...
    2 0
  • efectele globalizarii.... ca un castel de carti... pica ceva si totul se duce naibii
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru