VW a primit recunoastere din partea Mediului

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 21.06.2007
Volkswagen este primul constructor care atinge noile norme UE legate de capacitatea de reciclare a materialelor dintr-o masina.

Grupul Volkswagen a primit ieri doua certificate de mediu din partea Autoritatii Federale de Transport din Germania (KBA). Este pentru prima data cand o companie auto primeste o astfel de recunoastere.

Volkswagen are o istorie destul de veche in reciclarea modelelor vechi. Totul a inceput in 1999, cand VW si compania SiCon GmbH au pus la punct procesul de reciclare a masinilor iesite din uz. Astfel, VW a reusit sa produca materie prima pentru modelele aflate in fabricatie. Sistemul este recunoscut si acum sub denumirea "Procesul VW-SiCon".

Prin cele doua certificate primite, Volkswagen este certificat ca primul grup auto care respecta directiva UE 2005/64/EC, aceasta din urma intrand in vigoare in octombrie 2008. Eos este primul model care respecta standardele impuse de aceasta regula: este vorba de primul model creat in proportie de 85% din materiale reciclabile si reutilizabile pentru cel putin 95% din masa proprie a masinii.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru