VW Golf 6: primele ipoteze

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 07.02.2007
Presa italiana a publicat primele imagini ipotetice ale lui Golf VI. Acesta se va inspira, spun peninsularii, din formele conceptului Iroc.

Aveti in fata primele ipoteze legate de formele stilistice ale viitorului Golf 6, noua generatie a iubitului model german urmand sa fie lansata in 2009. Realizate de italienii de la Infomotori, aceste desene concepute pe calculator reiau liniile conceptului Iroc, care se pare ca va sta la baza designului noului Golf.

Volkswagen trebuie sa confirme pozitia de top pe care a ocupat-o inca de acum 30 de ani in segmentul C prin viitorul Golf 6. Si pentru ca ultima generatie nu a satisfacut la maximum conducatorii Volkswagen (costuri de productie foarte ridicate si vanzari neconcludente), viitorul Golf va trebui sa faca fata unui adevarat atac al adversarilor: Toyota Auris, Kia C'eed si nou-lansatul Fiat Bravo stau oricand la cotitura pentru a prelua prima pozitie in clasa.

Desi vorbim de generatia 6 a lui Golf, nu vom avea de a face cu un model nou 100% ci cu un facelift foarte profund care cuprinde noi elemente interne, noi linii estetice pentru exterior si, evident, noi motoare performante.

In schimb, substanta (platforma si partea mecanica) raman aceleasi.

Daca Iroc va sta la baza designului exterior, motoarele diesel vor fi absolut noi. Deocamdata sunt confirmate prezenta lui 1.9 de 105 cai si ale celor trei common-rail de 2.0 litri care scot 120, 150 si 170 de cai putere.

Comentarii (18)

  • beton
    mereu mi-a placut volkswagen e beton
    0 0
  • golf 6
    Nu prea vad cum ar putea KIA C'eed sau Fiat Bravo sa ia locul Golf-ului, poate ca cifra de vanzari, dar nici macar asa. Toyota Auris ar avea sanse dar mi se pare o masina prea banala pentru a distruge un simbol, chiar daca, tehnic vorbind, ar putea fi mai buna.

    Sper sa se fi inselat italienii cu desenele astea.
    0 0
  • CEVA CU ADEVARAT FRUMOS
    Nemtii se pricep la masini mai bine decat toti ceilalti la un loc. Cred ca noul Golf,prezentat in varianta asta scoate pe toti din minti iar pentru design am numai laude este o masina foarte suparata dupa cate se vade dar nu cred ca aia de la TOYOTA au vreo sansa sa ii ia locul nici in cel mai mic loc din tara dar si din lume. Este cu adevarat o masina iar daca apare trebuie sa fie la un pret mai mic decat Golf 5 ca nu o va cumpara nimeni. Salutari si mult noroc la toata redactia.
    0 0
  • mujahedinu
    copie fidela a seatului
    o asemanare isbitoare cu seat loen .....
    0 0
  • masini germane
    Sincer... nu pricep afrimatia lui jonny "nemtii se pricep la masini mai bine decat toti ceilalti la un loc".

    Fara a fi un atac personal, am impresia ca jonny e unu care in afara de vw, bmw, audi, mercedes nu mai stie nimic....
    1 0
  • copie ??
    ash vrea eu ca leonul meu sa arate asa :X
    0 0
  • rookie
    cam asa
    Imi pare rau dar nu asa va arata noul Golf. Primele imagini oficiale au aparut deja in preja germana:

    [URL=http://imageshack.us][IMG]http://img76.imageshack.us/img76/1739/scan0001vq6.jpg[/IMG][/URL]
    0 0
  • Mircea Mester
    AutoBild
    Imi pare rau, rookie, dar toate acestea sunt doar presupuneri. Deocamdata nu exista niciun indiciu referitor la formele viitoarei generatii Golf si tot ce se publica reprezinta doar pareri personale ale unui designer sau ale altuia. iar in ceea ce priveste AutoBild, un fel de Libertatea in versiune auto, nu pot spune decat ca ei sunt cei care au afirmat ca Louis Vuitton a preluat Aston Martin. Asta pentru ca la cateva zile dupa aceasta informatie sa apara o dezmintire oficiala din partea LVMH.

    Asadar, mai asteptam, ne dam cu parerea si suntem curiosi.
    0 0
  • Fitze
    Eu ( o sa rideti ) fac parte din categoria celor care se uita la o masina prima data si se gindesc INTII la utilitatea ei, apoi la "calitati", si abia la urma la design ... care ESTE important, dar nu ESENTIAL. Pentru figurantii din lumea intreaga....s-au inventat astfel de "descoperiri" , referindu-ma aici la un nene de la nush ce revista, care se apuca de desenat o masina , si care stirneste discutii aprinse in lumea intreaga...Fitzosi exista peste tot.
    P.S. : poate fi si o chestie de marketing, caz in care...tot respectul... Si inca ceva : Ferrari, Maserati, Chrysler, Bugatti ... Jon ? :D
    0 0
  • cristi
    Nu se pricep cei de la VW pe cat cred italienii
    Masina asta este mult peste capabilitatile Voswagenului, care este oricum considerat cel mai conservator producator. Ca sa va descurajez si mai mult, in ultimele evaluari din JDPowers, VW a ajuns rau de tot la capitolul calitate fiind surclasata de: Honda, Mazda, Renault, Ford, BMW,Toyota, Mercedez, Hyundai, Nissan, Audi, DCX si Mitsubishi.
    1 0
  • sharky
    pentru cristi
    mey baietas, cred ca nu prea te pricepi la masini, lasa testele astea ca sunt neconcludente... am avut mai multe masini de-alungul timpului da ca volswagenul care il am acum nu a fost nici una si zic cu mana pe inima ca nu mi-as da BORA nici pe un BMW de ultima serie!
    0 0
  • Cristi
    pt sharky
    Baietas esti tu fiule! Eu lucrez in domeniul auto de peste 20 de ani si nu in Romania. Am colaborat direct cu peste 15 OEMs. Accepta si parerile altora fara sa faci pe grozavul!
    0 0
  • pt Cristi
    Eu nu stiu cum poti sa faci afirmatiile astea daca lucrezi in domeniul auto de 20 de ani.

    "Masina asta este mult peste capabilitatile VW" ..sa-ti reamintim ca VAG a facut Veyron-ul ? Sau ca Audi (care btw, e tot din grupul VAG) si Mercedes sunt marci premium si n-au ce cauta in comparatii cu VW ?

    Sau comparatia VW cu Renault si Hyundai dpdv al calitatii..sa fim seriosi.
    0 0
  • pt Alex
    Ce crezi tu poate fi departe de ce cred alte sute de mii
    Comparatia nu o fac eu ci specialistii pe baza unor date concrete (PPM, defecte in exploatare, costurile non-calitatii, etc)) si nu doar a perceptiei unor grupuri restranse. Trebuie sa intelegi ca daca tie iti place VW, nu e relevant. Pe alt continent VW poate fi perceput mult mai slab decat Hyundai si chiar este asa. Documenteaza-te si ai sa gasesti si tu aceste informatii. Cauta in JDPowers.
    1 0
  • Cei mai inovativi producatori
    Exista si un "clasament" al celor mai inovativi producatori in care conduc detasat: BMW, Renault, Honda si DCX. Producatori ca Ford, VW si GM prin strategia lor nu accepta sa lanseze noi solutii tehnice pana ce acestea nu sunt verificate pe pielea altora. Ei se focuseaza pe economy of scale si nu vor sa isi asume riscul unor esecuri la lansarea unor noi solutii tehnice.
    P.S. Pt Alex: Indicatorii de calitate pe care ii mentioneaza Cristi nu au nimic de a face cu clasa automobilelor (premium sau regular). Cu atat mai mult, un defect de calitate la o marca premium costa producatorul si/sau utilizatorul mult mai mult. Si eu am crezut ca cea mai buna masina este Mitsubishi pana am condus un BMW. De gustibus non disputandum! De aceea se fac statistici, iar JDPowers este din cate stiu eu de notorietate.
    1 0
  • bradshow
    Cristi
    tu visezi ca lucrezi de 20 de ani in domeniu..si tata e mecanic de 35 de ani..si nu poa sa zica ca se pricepe la toate modelele de masini si sa spuna ca Bora e mai buna ca un BMW...sa stii tu pentru cultura ta generala ca Bora si Golf 4 au fost masinile de care nemtii(locuitorii) au fost foarte nemultumiti..Nu zic ca nu sunt masini bune..dar asta zic nemtii.intra si tu fel de fel de siteuri si vezi ce parere au nemtii de Bora in special..si porma fa afirmatii de genu ca nu dai Bora pe BMW...nu zic ca mi-ar displace un VW Bora...dar asta zic nemtii..asta asa pentru cultura ta generala sa nu mai vorbesti prostii...daca erai un mare meserias si un veteran de 20 de ani in meserie nu stateai sa te certi cu copii aici pe forum...asa ca veziti de Loganul tau...ca Bora lu vecinu nu e asa stralucita..si apropo..cate Bora ai vazut tu?eu sunt din Cta si mai mult de 20 nu cred ca sunt..pe cand Passat le vezi ca pe dacii...
    0 0
  • golf 6?
    cred ca e un fake!uitati-va la semnalizarea din spate!in centrul semnalizarii e sigla chevrolet
    0 0
  • CU ADEVARAT O MASINA
    aparitia noului model de golf va face cu siguranta posibila o iesftinire brusca a modelului precedent..numarul de vanzari ar putea fi mai mare la modelele de masini mentionate..dar in clasament nu cred k acest model de golf va sta sub celelalte marci de masini:D
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru