VW Passat R36, oficial

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 15.11.2006
Aveti nevoie de sportivitate pe Passat-ul din fata locuintei? Germanii au solutia. Trebuie doar un motor de 3.6 litri si 300 de cai putere.

Volkswagen a publicat primele fotografii oficiale ale noului Passat R36, cea mai sportiva versiune a iubitului model german de familie. Acesta va fi prezentat oficial in fata publicului in ambele variante – berlina si break – la sfarsitul lunii noiembrie.

R36 se distinge de versiunea clasica a lui Passat prin look-ul sportiv si prin faptul ca sub capota gazduieste un supermotor, VR6, cu o cilindree de 3.6 litri si care dispune de un sistem de injectie directa. Acesta scoate un maxim de 300 de cai putere, fiind ajutat in acest sens de cutia de viteze automata DSG si de tractiunea integrala 4Motion. Pentru 0-100 km/h, Passat R36 are nevoie, spune comunicatul de presa al casei germane, de doar 5.6 secunde. Cifra se refera la berlina, Passat R36 Variant ajungand la prima suta de kilometri pe ora in 5.8 secunde.

Schimbarile estetice nu sunt spectaculoase insa reusesc sa imprime perfect spiritul sportiv pe care l-au cautat designerii germani. Spoilere majorate, bosaje evidentiate pentru pasajele rotilor, teava dubla de esapament acoperita cu crom, jante de 18 inch, pneuri 235/40 si stopuri care folosesc din plin efectele vizuale ale tehnologiei de tip LED.

Evident, culoarea caroseriei ramane cea care a facut istorie pe versiunile R ale celor de la Volkswagen: albastru perla.

Nu au fost publicate inca detalii legate de pretul noii versiuni Passat, acestea urmand sa fie cunoscute in 30 noiembrie, odata cu lansarea oficiala.

Comentarii (16)

  • alexuss
    Foarte tare, dar....
    Poate sa-mi spuna si mie careva de ce mi-as lua VW R36 Break???????
    As avea o idee, dar totusi parca e prea SF. Ve-o spun oricum, cu riscul de a face misto de mine: va dati seama cat de misto este sa faci slalom pe autostrada printre alte masini, cu 250 km/h si cu masina stivuita de varza???
    :-)))))))))
    0 0
  • :)
    Adevarul ca ar fi un fenomen la care ne putem astepta la noi.
    Trecand insa peste toate, masina e superba si abia astept sa o vad pe la noi. Chiar si incarcata cu varza. Mi se pare insa ca motorul are cam putini caluti. Si totusi, duce hardughia de break la 100/h in 5.8 secunde. Super.
    0 0
  • Vaks_d
    O, da
    Superb!
    0 0
  • o daaa
    Totusi prefer Golf V R32:) Passatul e putin cam mare pentru a face 'minuni' cu el pe pista pt ca pe drumurile publice nu e recomandat ;) Daca am avea o autostrada rezonabila as mai zice. Pentru senzatii tari ramane totusi pista.
    DON'T DRINK AND DRIVE.
    0 0
  • autovip
    de ce break???
    asta m-a mirat si si pe mine in Germania;de ce sunt atat de multe masini noi break pe autoband-urile lor?nu sunt toti "buticari" sau "zarzavagii";si totusi au multe break-uri;dar olandezii de ce au toti la spatele masinii atasat carlig de remorcare?aici e mai simplu:toti olandezii au rulota!
    pentru germani,insa,masina reprezinta cauza pentru care tara lor a ajuns atat de sus;cu vreo 5-6 ani in urma,careva din conducerea statului a hotarat ca turismele(PKW le numesc ei)sa nu mai poata beneficia de deduceri fiscale atunci cand sunt inmatriculate pe firma(persoana juridica);astfel au aparut break-urile corcite cu "papuc"-ul(vezi multe Astra caravan cu plafon mai inaltat);dupa numai cateva luni s-a modificat acea dispozitie aberanta si s-a permis ca si break-ul sa poata fi inscris pe firma;berlina inca nu!
    0 0
  • costos
    Masina pentru frustratii din europa de est
    In ultima vreme apar tot felul de modele care mai de care cu sute de cai pe ele si romanul (Q-ji) tot nu e multumit. Daca in germania or sa se vanda 10 masini din aces model in romania se vor vinde cel putin 100 iar in rusia cu siguranta mult mai multe. E clar ca aceste masini sunt produse special pentru persoanele frustrate din europa de est care au impresia ca femeile se uita la ei in functie de caii putere de sub capota masinii si care la semafor stau atarnati de volan de zici ca sunt loviti si se uita in stanga si in dreapta sa vada cine ii admira. Au vazut prea multe filme cu negrii. Portbagajul probabil il va folosi pentru tunning auto.
    Insa VW Passat R36 este foarte buna pentru fotbalistii bucuresteni insurati ale caror neveste vor o masina de familie.
    0 0
  • :))
    incearca intrarea intr-un segment in care nu stiu daca vor face fata adversarilor directi.
    0 0
  • jackpot
    break
    breakurile puternice sunt pentru familistii aia cu neveste disperate de tre sa care cu ei carucioru copilului si bagajele nevestei da atunci cand scapa de ele sa poata sa se simta si ei barbati :D
    0 0
  • Rateu
    Ca intodeauna , saracii teutoni incearca sa copieze cite ceva de la cei cu idei , dar iese un "rateu"
    0 0
  • O masinuta care da le da peste nas la multe masini mai scumpe
    Pe langa injectia direcata ar fi fost bine ca nemtii de la VW sa puna si o turbina, asa ar fi fost herghelia mai mare...Pacat ca inca este sub Audi S4 cu vreo 44 de cai si probabil si cu cateva mii de euro (un aspect care te pune pe ganduri cand achizitionezi o masina)
    0 0
  • Marius
    Nu cred ca ii numai break
    In poza de pe randul 2 in stanga apar 2 masini una break si una berlina. Asa ca cred ca ai de ales. Oricum ii super tare masina. :-D
    0 0
  • cosmin
    Superb
    Marfa de masina ca intotdeauna si nu cred ca se va vinde doar 10 % comparativ cu romania in germania(asta cred care cei care habar nu au).Passat-ul prin istoria lui ramane si va fi o masina care ofera multe.Dar sa vedem daca se va ridica la valoarea Loganului totusi nu?:))))))))))glumeam


    Cu respect
    0 0
  • superb&sik
    spun superb&sik deoarece e mai mult pt tineri si in romania merge nici nu e prea joasa its ok dar viteza e cam mare se intampla destule accidente din cauza vitezei.ar trebui sa mai scoata din caii aia putere putin,dar sa scoata
    0 0
  • tattae
    comparatie
    Eu sincer sa fiu sunt tare curios sa vad un test drive cu r36 si eventual o comparatie cu impreza sti sau evo, la pret cred ca se va apropia de cele doua daca nu chiar le va intrece si sunt si mai curios cum ar putea cineva care are habar cat de cat de masini (daca ar vrea r36-le pt performante) sa-si ia r36 in detrimentul celor doua sau a multor alte masini "mai bune". oricum bv nemtilor!!!
    0 0
  • comparatie
    e frumoasa dar totusi AUDI e mult peste,si nu se compara,oricum e masina nemteasca
    0 0
  • cristi
    r36
    masina este super...pretul oricum va fi sub cel al multor masini cu aceeasi putere
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru