VW pregateste Touareg R

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 20.02.2007
Constructorul german si-a anuntat intentia de a lansa o versiune R pentru SUV-ul Touareg. R-Touareg va mari astfel gama de modele de performanta VW.

Volkswagen intentioneaza sa mareasca gama de modele din familia R, indicativul constructorului german pentru vehicule de performanta. Dupa Golf R32 si Passat R36, VW doreste sa realizeze o versiune de performanta a propriului SUV. Noul Touareg va purta probabil indicativul R50, daca ar fi sa luam in considerare conventia onomastica folosita de Volkswagen.

Versiunea finala va semana foarte mult cu actuala linie R prezenta ca pachet optional pentru Touareg, implementata cu ajutorul programului VW Individual (divizia de tuning Volkswagen). Se asteapta ca R-Touareg sa fie caracterizat de aceleasi jante si cauciucuri sportive si de acelasi design subtil al spoilerului.

Informatii oficiale confirma un motor diesel V10 de 4.9 litri si nu unul pe benzina asa cum era de asteptat. Se vrea insa ca R-Touareg sa fie echipat cu un motor mult mai puternic, W12 de 450 de cai putere, desi ar fi anormal pentru ca acest propulsor l-ar face un concurent serios pentru Audi Q7 V12 TDI.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru