VW renunta la Golf R36

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 27.08.2007
Compania germana a anuntat ca nu va produce o versiune de top mai puternica decat R32 pentru modelul Golf.

Anul trecut toata lumea auto anunta o versiune R36 pentru Golf V . VW a anuntat recent ca nu va construi o astfel de versiune de top.

Cei de la VW au sustinut ca un V6 de 3.6 litri pe un Golf nu era necesar, considerand ca versiunea de top deja existenta, R32, este foarte bine integrata pe segmentul de piata. Astfel, brandul german va oferi doar o versiune R36 pentru modelul Passat, care va intra in vanzare in aceste zile.

Actuala varianta de top, VW Golf R32, aduce un pachet de 250 CP, dar putin mai multa putere ar fi asigurat performante unice pentru un Golf, apropierea de bariera de 5 secunde realizabile prin acceleratia de la 0 la 100 km/h.

Motivele pentru care VW a renuntat la acest proiect sunt cauzate de strategiile de marketing si comert, neexistand piedici de ordin tehnologic. Se cunoaste ca platforma lui Golf V ar putea duce si mai multa putere decat ceea ce i se ofera in prezent.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru