VW si Audi versus Mercedes

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 22.11.2006
VW si Audi pregatesc fiecare cate un rival pentru CLS-ul lui Mercedes: Passat Coupe respectiv Audi A7.

Auto Motor und Sport publica in ultimul numar aparut pe piata date interesante legate de coupe-urile cu patru usi pe care le dezvolta Volkswagen si Audi. Cei doi mari constructori au hotarat sa intre pe acest segment dupa ce Mercedes a reusit sa deschida o noua piata cu CLS, piata neexploatata pana atunci la adevarata valoare de Maserati Quattroporte din cauza aspectului exclusiv al acestui model. Astfel, VW proiecteaza pentru 2007 o versiune sport-coupe a lui Passat in timp ce Audi va dezvolta Audi A7.

Pentru acesta din urma, constructorul din Ingolstadt o sa utilizeze platforma viitoarei generatii A6 iar gama de motorizare va fi formata din evolutiile actualelor 2.7 si 3.0 TDI sau 3.2 FSI, pentru care va fi dezvoltata o interesanta versiune turbo (3.2 TFSI, 300 CP). Designul ipotetic al modelului, realizat de AMS, este dominat de o grila single frame imensa, in stilul celei prezentate pe Allroad, de o capota lunga si de linia plonjata a plafonului. Modelul va fi lansat, cel mai probabil, in 2009, la un an dupa ce Volkswagen va prezenta versiunea coupe a lui Passat.

Pretul lui Passat Coupe se va situa la 1500 de euro in plus fata de aceeasi versiune berlina de motorizare. Motoarele vor fi asezate in pozitie transversala, gama pornind de la 1.4 TSI/170 CP si ajungand la varful 3.6 VR6 de 300 CP care poate fi gasit sub capota lui Passat R36. Lungimea ampatamentului va fi identica cu cea a Passat-ului sedan, elementele schimbate fiind proportiile proprii unui coupe derivat din berlina.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru