Wiesmann GT imprumuta motorul V10 de la BMW

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 22.08.2007
Supercar-ul german Wiesmann GT va imprumuta motorul BMW V10 de 507 cai putere, regasit pe modelele M5 si M6.

Si constructorii de nisa se pregatesc intens pentru apropiatul Salon Auto de la Frankfurt. Wiesmann a anuntat ca pregateste o noua motorizare mult mai puternica pentru modelul sau exclusivist GT. Noul propulsor va fi imprumutat tot de la BMW, de aceasta data de la divizia de performanta M.

Viitoarea versiune va fi echipata cu motorul V10 de 5.0 litri regasit pe modelele BMW M5 si M6, care dezvolta 507 cai putere. Comercializata inca de acum doi ani, versiunea actuala a modelului Wiesmann GT este echipata tot cu un motor BMW, un V8 de 4.8 litri care dezvolta insa doar 362 de cai putere.

Noul motor BMW si masa mica a masinii, de doar 1250 de kilograme, vor naste un adevarat coupe de performanta, capabil sa depaseasca cu mult capacitatile actualei versiuni: 0-100 kmh in 4.6 secunde si o viteza maxima de 280 km/h.

Coupe-ul german imprumuta de la BMW nu numai propulsorul ci si o serie de alte componente interne. Exista insa si elemente unice, create de Wiesmann cum ar fi suspensia din aluminiu, structura caroseriei si panourile din fibra de carbon.

Comentarii (6)

  • bavariarent.ro
    deci...
    deci daca imprumuta atatea de la bmw atunci de pune intrebarea: e cumva o alta divizie al bmw?
    oricum..masinutza e super faina.
    0 0
  • BogdanM
    tvr
    seamana foarte mult cu un TVR!!nu?
    0 0
  • Nu cred ca e vreo Divizie BMW
    Modelul trecut
    Modelul trecut imprumuta motorul de la M3. Nu stiu prea multe despre marca aceasta dar stiu ca este o marca exclusivista ce nu produce si motoare, doar la imprumuta.. (Pagani Zonda nu e vreo divizie Mercedes dar are motor AMG)
    0 0
  • Greseala mea
    Cabrio are motor de M3
    Am fost luat de val si am spus o greseala. Redactorul are dreptate, motorul este cel de 4.8, versiunea cabrio este dotata cu cel de pe M3 E46.
    0 0
  • Nedumerire
    Si la ce foloseste masina asta ?
    0 0
  • Pentru Nedumeritu'
    Pt:Alex: Masina asta a fost conceputa pentru ca retardati ca tine sa puna intrebari imbecile.Sa fi sanitar!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru