X5 hibrid, peste 12 luni

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 16.08.2006
BMW s-a hotarat in sfarsit sa treaca pe propulsii alternative. Primul model care va beneficia de atentia specialistilor in motoare hibride este noul X5.

Dupa Toyota si Honda, pionierii in acest domeniu, este randul celor de la BMW sa treaca la comercializarea cat se poate de serioasa a versiunilor hibride ale modelelor sale. Iar primul model care va intra in programul de “inverzire” a gamei constructorului german este recent lansatul X5.

Mutarea BMW are un scop precis: limitarea succeului pe care il are Lexus RX400h printre militantii ecologici. Desi BMW a mai dezvoltat pana acum motoare electrice, acestea nu au fost niciodata puse in practica sub capota unui model de serie. In aceste conditii, se pare ca viitorul X5 hibrid va dispune, pe langa motorul electric, de nou propulsor cu sase cilindri de trei litri care e in masura sa dezvolte 272 de cai putere.

Viitorul X5 hibrid va fi lansat peste exact un an.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru