XF dopeaza vanzarile Jaguar: +70% in aprilie

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 16.05.2008
Lansarea noului Jaguar XF a facut ca marca britanica sa creasca in vanzari, in luna aprilie, cu 70 de procente.

Esential

+69.6% este cresterea efectiva a vanzarilor Jaguar in aprilie 2008 fata de aceeasi luna a anului trecut.

Dupa doi ani de regres din punctul de vedere al vanzarilor, Jaguar raporteaza, in aprilie, prima luna de cresteri din acest punct de vedere. Lansarea noului XF a facut ca marca britanica sa urce vanzarile cu aproape 70% in Europa.

Concret, cele 4047 de masini vandute in Europa in aprilie reprezinta o crestere cu 69.6% fata de aceeasi luna a anului precedent, cand Jaguar a reusit sa vanda doar 2386 de unitati. Ultima luna in care vanzarile au urcat in cazul celor de la Jaguar a fost iulie 2006. Foarte interesant este faptul ca aceasta crestere are loc in chiar prima luna dupa ce Tata Motors a preluat marcile Jaguar si Land Rover prin cea mai importanta tranzactie auto din acest an (2.3 miliarde de dolari).

"Rezultatul a fost realizat cu ajutorul lansarii noului XF si prin finalul incertitudinilor legate de viitorul marcii. Viitorul se vede acum foarte clar si asta ne ajuta sa reconstruim acest brand, subliniat de produse premium ca noul XF. Lista de comenzi pentru noul model depaseste 18.000 de cereri, un rezultat cel putin la fel de bun cu cel pe care il speram.

Muncim la maximum de capacitate pentru a indeplini cerintele clientilor", sustine Don Hume, purtatorul de cuvant Jaguar si Land Rover.

Pe de alta parte, vanzarile Land Rover au scazut in aprilie cu 14.6% in Europa, mentinandu-se insa pe un trend ascendent la nivel global. Acelasi Don Hume explica: "Aprilie a fost o luna-record pentru Land Rover la nivel global iar vanzarile au continuat sa creasca. marca noastra si-a continuat linia crescatoare a ultimilor trei ani".

via | Automotive News 

Taguri: Jaguar, Land Rover, XF

Comentarii (1)

  • Stefan
    greseala
    Vedeti ca nu este marca germana, mai "nebunilor", macar asta sa fie ceva mai diferit

    bafta!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru