Yaris TS, versiune nervoasa

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 01.02.2007
133 de cai putere si 173 Nm. 194 km/h viteza maxima si 9.3 secunde de la 0 la 100 km/h. Acestea sunt cifrele noii sportive de oras Yaris TS.

Dupa ce Toyota a reusit sa vanda pana la finalul anului trecut nu mai putin de un milion de exemplare Yaris, japonezii ataca segmentul sportivelor de oras prin noua versiune Yaris TS (Toyota Sport).

Noua varianta este disponibila si in versiune cu cinci usi si vine cu modificari estetice dinamice, cele mai importante fiind calandrul frontal sport, spolierele prelungite, pragurile laterale si spoilerul subtil de deasupra lunetei. La interior avem de-a face cu scaune cu suport lateral, si cu volan si maner al schimbatorului imbracate in piele.

Trecem la partea tehnica: se schimba suspensiile, care acum devin mai rigide si adaptate inaltimii coborate a masinii (-8 mm), franele (autoventilate pe fata) si raza de bracare, redusa acum la 5.6 metri. Jantele de 17 inch cu design specific fac parte si ele din pachetul TS.

Principala noutate este insa motorul. Ts dispune de o unitate pe benzina de 1.8 litri care dezvolta 133 de cai/6000 rpm si un cuplu maxim de 173 Nm disponibili in mare parte intre 2000 si 6000 rpm. Sistemul Dual VVT-i este prezent la datorie. Motorul este cuplat la o transmisie manuala cu cinci rapoarte si ajuta versiunea nervoasa a lui Yaris sa ajunga la 194 km/h viteza maxima si la o acceleratie de 9.3 secunde pentru 0-100 km/h.

Noua versiune va fi disponibila incepand cu luna aprilie, Toyora sperand ca in 2007 sa vanda circa 12.000 de Yaris TS in toata Europa.

Comentarii (1)

  • AndreiRN
    Frumusica si buna
    Baietii de la Toyota nu se opresc din a imbunatati produsele lot atat technic cat si artistic. Este o masinuta tare frumusica si pt Europa ff potrivita. Peste ocean aceste mini masinute sunt mai putin cautate si destul de rar vazute. Ca maine auzi ca or sa apara si Yaris Hybrid care va consuma 3 picaturi la km.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru