Z6 – noi indicii

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 04.08.2006
Linia de design a lui BMW Z6, viitorul rival al lui Mercedes SL, este gata. Dupa ce BMW va analiza costurile si eventualul profit, modelul va intra in productie.

Ultimele zvonuri din tabara BMW arata ca Z6, viitorul rival al lui Mercedes SL, este aproape de intrarea in productie. Cel putin asta se intelege din ultimele afirmatii – destul de optimiste – ale sefului BMW, Norbert Reithofer. S-a trecut deja de faza studiilor de design, discutiile ajungand la nivelul profitabilitatii unui astfel de model.

Viitorul Z6 a avut ca principala sursa de inspiratie conceptul California Spyder, prezentat la Salonul Auto de la Los Angeles de anul trecut de catre DesignWorks BMW. La fel ca Z8, noul model va fi construit pe baza unei structuri spaceframe din aluminiu, insa va beneficia de foarte multe componente preluate de la modelele din gama Seria 5 si Seria 6.

Motoarele vor beneficia si ele de experienta unei cariere de succes pe celelalte modele BMW, fiind vorba inclusiv de premiatul V10 de 5.0 litri si 500 CP de pe M5 si M6. Planurile initiale includ un hard-top pentru viitorul model al constructorului german.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru