GENEVA 2012 LIVE: Citroen DS4 R Concept şi C4 Aircross sunt premierele francezilor

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 07.03.2012
Citroen a expus la salonul elveţian extensia de performanţă a actualui DS4, precum şi un facelift pentru Jumpy şi Berlingo. Nu a lipsit nici C4 Aircross, noul crossover compact.

La standul Citroen a fost mare aglomeraţie. Brandul francez s-a pregătit bine pentru târg, podiumurile gemând de modele noi şi ediţii speciale. Nu au lipsit nici junraliştii, care s-au înghesuit să facă cunoştinţă cu noile familii Citroen Jumpy şi Berlingo, dar şi cu ediţia specială DS3 Racing Sebastian Loeb. Nu a lipsit nici C4 Aircros, fratele francez al lui Mitsubishi ASX, însă vedeta, expusă chiar în faţa standului, a fost de departe DS4 R Concept.

Acesta din urmă este deja văzut ca o nouă bătaie de cap pentru rivali mult mai bine titraţi, precum Renault Megane RS şi Volkswagen Golf R. Sub capotă, Citroen va apela la serviciile unui tren de propulsie hibrid cu motor pe benzină, derivat din deja lansatul sistem Hybrid4, dezvoltat în parteneriat cu Peugeot. Ansamblul va reuni cei 200 de cai putere ai motorului 1.6 THP, cu cei 95 de cai ai motorului electric, poziţionat pe axa spate.

De asemenea o premieră importantă, C4 Aircross, fratele francez al lui Mitsubishi ASX, vine să se lupte cu stil în segmentul lui Qashqai.

În comparaţie cu versiunea standard a lui C4, modelul are o gardă la sol ridicată, o suspensie modificată, bosaje ale aripilor mărite şi spoilere faţă-spate supradimensionate. 

Comentarii (2)

  • nu cumva are sub capota 1.6 256 cp doar ai lui?!
    informatia cu 200+95 e ceva mai veche
    6 2
  • Ursulica
    Zici ca sunt tunate in DB!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru