OFICIAL: Jaguar C-X75 Concept prezintă viitorul mărcii britanice

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 29.09.2010
Rezultat al unui proiect care şi-a propus "construirea celui mai frumos Jaguar existent vreodată", conceptul C-X75 ne arată liniile de design ale viitoarelor modele ale mărcii şi tehnologia care ar putea sta în spatele acestora.

Jaguar îşi aduce aportul la succesul de public al Salonului Auto de la Paris din acest an prin prezentarea conceptului C-X75. Conform oficialilor mărcii britanice, noul concept ne prezintă viitorul limbaj de design al celor de la Jaguar, fiind "cel mai frumos Jaguar produs vreodată".

Întregul concept este construit din aluminiu, pentru ca masa proprie a prototipului să fie menţinută la un nivel cât mai coborât, în timp ce uşile sunt de tip fluture. În interior, inginerii britanici au găsit o soluţie foarte interesantă de a veni în ajutorul celui de la volan: în totală opoziţie cu maşinile de serie de astăzi, scaunele conceptului C-X75 sunt fixe, pedalele, volanul şi instrumentarul de bord putând să fie aşezate astfel încât să se potrivească perfect în peisaj.

Deşi liniile prototipului C-X75 vor fi preluate, parţial, de următoarele modele de serie care vor intra în portofoliul britanicilor, conceptul în sine nu va fi transpus într-o eventuală viitoare versiune de şosea. 

Pentru a se încadra în tendinţele actuale ale industriei, conceptul celor de la Jaguar este împins de cei 780 de cai putere dezvoltaţi în total de cele patru motoare electrice (câte unul de 195 CP pentru fiecare roată).

Conceptul nu este însă unul 100% electric. După ce bateriile litiu-ion se descarcă (autonomia maximă este de 110 kilometri), în ecuaţie intră două microturbine pe gaz (câte 96 CP fiecare) care au rolul de a umple din nou bateriile. În aceste condiţii, autonomia totală a conceptului Jaguar ajunge la ameţitorul total de 900 de kilometri, o valoare imensă pentru un vehicul care ajunge în 3.4 secunde de la 0 la 100 km/h şi la o viteză maximă de 330 de kilometri.

via | Jaguar

Comentarii (8)

  • lipsa de imaginatie pentru cei de la jaguar
    5 14
  • you_hoooo
    superb
    daca ne uitam in istoria jaguar, modelul acesta are sursa de inspiratie jaguar xj220, o supersportiva construita in anii 90. din punct de vedere al designului, masina este superba (cu o mica asemanare la faruri cu ferrari 612 scaglieti). jaguar e pe drumul cel bun!
    14 1
  • gutza > king crimson
    Corect gigel. Au copiat designul de la Espero si i-au pus un bord de CNeul vopsit. Penibili ca de obicei engleJii astia.
    11 0
  • Cei de la Jaguar s-au indepartat de trecut in comparatie cu Porsche.
    5 2
  • Nu imi place, din spate seamana cu Citroen GT. Si intradevar, se departeaza de trecut spre o forma, zic eu, nu prea reusita
    3 2
  • waw
    De obicei zic asta unei fete... dar,
    Vai cat e de frumoasa :)
    3 1
  • Octavian
    superba masina. Fata nu e exact cum as vrea eu, dar overall e superba
    1 0
  • pare un succesor pentru xj220.. e bine ca nu au uitat si de modelele astea.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru