100% sport: Fiat 500 Abarth Assetto Corse, 200 CP!

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 15.05.2008
Abarth a publicat astazi primele fotografii oficiale cu cea mai nervoasa versiune Fiat 500 existenta in lume: Asseto Corse.

Esential

200 de cai putere are versiunea Assetto Corse a lui Fiat 500 Abarth.
300 Nm este cuplul maxim al motorului de 1.4 litri 16V.

Dupa ce a prezentat o versiune proprie si ceva mai puternica a minionului Fiat 500 la Salonul de la Geneva, fanii din intreaga lume asteptau intrarea acestuia in productie pentru a se bucura de putere (135 de cai) si performante in haine cuminti. Pana atunci insa, Abarth socheaza si prezinta astazi oficial 500 Assetto Corse, o editie limitata la doar 49 de unitati.

De ce vorbim de un soc? Pentru ca versiunea dezvoltata de Abarth are un motor de 1.4 litri 16V care dezvolta nu mai putin de 200 CP/6500 rpm si 300 Nm/3000 rpm. Mai mult, vorbim de o versiune cu circa 180 de kilograme mai usoara decat a variantei de serie (acum 930 de kilograme), cifra la care s-a ajuns prin eliminarea tuturor elementelor de confort si prin adaugarea unui roll-bar de curse. In plus, pilotul - pentru ca nu mai vorbim de sofer - este asezat inspre centrul cockpit-ului masinii.

500 Abarth Assetto Corse este creat in colaborare de catre Fiat Style Centre si inginerii Abarth. Pe langa modificarile de substanta exista si unele de nuanta, tehnice, cele mai evident fiind spoilerul enorm cu grila branduita, oglinzile laterale de dimensiuni mici, prizele de aer din carbon de pe capota, eleronul enorm de pe hatch si teava dubla de esapament de la capatul sistemului de evacuare.

Nu lipsesc nici dungile rosii pe fond alb, clasica imagine Abarth, si nici jantele speciale din aliaj de 17 inch.

Alte modificari tehnice implica sistemul de frane Brembo cu discuri perforate de dimensiuni 305x28 mm, suspensiile McPherson de tip racing, pneurile 205/50 ZR17, turbina Garrett GT si transmisia cu sase trepte semnata M32.

via | Italiaspeed 

Comentarii (28)

  • Cristi
    fiat 500 abarth
    OMG!! what a beauty!!!!!
    0 0
  • Mircea M
    Ha Ha
    Pune la cutia de chibrituri motor si vezi ce obtii!
    Hai ca e prea de tot! Mai cer si bani pe chestia asta?
    0 0
  • :|
    Io zic ca ii photoshop:))
    0 0
  • dzomba
    lol
    pai da e facuta in photoshop :)) nene nu ne mai aburiti cu prostii din astea...puneti poze reala
    0 1
  • Pseudo masina
    De ce sunteti rai?! Doar primele poze sunt photoshop. Ultima s-ar putea sa fie reala :)

    Pe de alta parte, nu va asteptati la foarte mult profesionalism din partea acestui site.
    0 0
  • Vladimir
    Fiat
    OFFTOPIC: Astea sunt pozele oficiale, nu mai fiti prosti si mai uitati-va si pe alte situri si mai verificati inainte si alte surse, nu sariti direct cu calomnia, atat va duce capul, pacat de voi.
    ONTOPIC:
    Masinuta e superba!!
    0 0
  • george.b
    pai vw are de cativa ani in modelul de serie 1.4 170CP.Ce este asa spectaculos la asta care a aparut anul asta?
    0 0
  • cristi
    pentru bagatorii in seama
    Pai bai george,pentru tine e acelasi lucru daca are 200 de cai un fiat 500 sau un autobuz??? E vorba de raportul cal putere/kg care este extraordinar la fiatul acesta! Motorul de 1.4,170 de cai nu are mai mult de un an la vw si este pe masini mult bmai grele...nu te mai da cunoscator!
    0 0
  • Lex309
    mizerii
    Asa cum e tipic romanului , ii place sa arunce cu rahat in tot ce e nou si de succes. Multi nu cunosc nici pe departe ceea ce inseamna design/performanta. Romanul de rand a fost invatat cu vw si tdi , doar atat are in cap, oare cand o sa evolueze? Citandu-l pe cristi va spun: verificati sursele, faceti comparatii si abia apoi criticati. Uite d`aia e natiunea asta asa cum e.
    0 0
  • george.b
    Doar asa
    In primu rand nu ma dau cunoscator am scris aici asa cum ati scris si voi "cunoscatorilor,profesionistilor" ce sunteti (imi dau seama ce meseriasi sunteti voi daia care au condus dacie 1300, logan ,megan )si le stiti pe toate.Sa va spun direct eu detin o alta marca de masina nu vw ci volvo si sincer decat sa ma urc intr-un gunoi frantuzesc sau in fiat 500 (care pare cam mica si nesigura) mai bine imi fac abonament la tranvai.
    Nu inteleg ce are TDI cu fiatu asta cu romanii mai bine zis ce are SULA cu Prefectura si ma refer strict la Lex.Tu lex ce esti UNGUR in TARA ROMANEASCA?
    0 0
  • sunshine64sm
    Tzeapaaaaaaaaaaaaaa
    Am mai spus-o si o mai spun: Tzeapaaaaaaaaaaa.... photoshop curat :D Numai fraierii crede ca masina aia mai si exista in realitate.
    0 0
  • alt cristi
    woaw
    cred ca au uitat sa ii puna telecomanda langa masina pentru ca pare un R/C veritabil!!acum serios vorbind,masina arata bine si e foarte tare..si george sa sti ca un om care isi face zile amare cu un logan megane 1300 si alte masini de genu cum ai scris tu pe acolo....are mult mai multe cunostinte legate de masini decat un alt om de rand care detine stiu eu ce masina...de lux sau de sport.pentru ca fiecare se imagineaza in acea masina si automat se si intereseaza de ce poate chestia aia gri cu patru roti...asa ca mai no comment si nu mai arunca cu tot felul de vorbe in vant.mai citeste si tu asa o revista despre masini din cand in cand ca sa nu mai scri aiureli pe net..nu de alta dar te faci de ras.end of story....
    0 0
  • george.b
    D-le ALT Cristi e absurd ce spui si sa citesti dumitale revistele de expertii din Romanica ce folos daca au reclama ascunsa.
    0 0
  • prosteala
    Si daca ar fi adevarat?eu tot zic ca fiatu se dezmembreaza la 200cp :)))
    0 0
  • Asta e !
    Georgica,tata, eu am tot respectul pentru volvo dar, sa sti si matale o chestie: francezii astia fac niste "gunoaie" de te doare mintea. Renault in F1, Peugeot 206 a domminat mult timp WRC, Citroen domina WRC, Peugeot908 domina seria Le Mans. Mai vrei? Acu , e drept, nu toata lumea are gusturi rafinate, dar daca nu sti sa apreciezi o mica bijuterie si faci comparatii cu nu stiu ce wv de serie, mai bine ia-ti abonament pe ratb, ai timp sa vezi peisajul...
    0 0
  • Nea Cutare
    In primul rand vreau sa zic ca baietasul care a postat aceste poze s-a ars, sunt facaturi ieftine, sau poate astea i-au placut lui. Daca da-ti un search precis o sa vedeti si abarth-ul original. Nu este chiar asa spectaculos la exterior. Abarth nu face modificari extraordinare la design, se bazeaza mai mult pe performante.
    In alta ordine de idei, pentru curiosi, fiat 500 este o masina ( masinuta ) foarte bine "legata".
    Varianta de 100 hp merge super misto.Eu o vad ca o masina de fite pentru gagici ( cam mult 100 hp pentru ele ).Mergeti si voi la un test drive si o sa vedeti cam cu ce se "mananca" masina asta.Ca daca va luati dupa ce scriu majoritatea de pe aici, cele mai bune masini sunt golfuri, astre sau mai stiu ce sh-uri aduse de la germanica - ca e la moda.
    Ptr.George.B - Cred ca te refereai la traMvai ?!!!Ca doar nu te imbraci in treLing si nu esti boNlav
    0 0
  • nice...
    NIce....azi am vazut unul prin oras(Bucuresti)..arata binisor...luand in consideratie ca mie nu-mi plac masinile mici :D asta arata frumusel....micuta si draguta
    0 0
  • super
    mi-a placut 500 le de cand a aparut..si mai mult de atatmi-a placut cel din anii 60..si abarth-ul de atunei era genial...oricum..masina asta a fost..este si o sa fie un simbol..ca si mini cooper..ca si golf GTI...casi multe altele..nu este numai o masina..este un stil de viata (fie ca avea 18 cai in 1960...fie ca are acum 200)
    0 0
  • pt george
    sa-i explice cineva inteligentului cu volvo ca, daca masina lui e diesel, atunci e propulsata de un motor al unui "gunoi" frantuzesc, respectiv un HDi de la Peugeot.

    P.S. e plina tara de ciobani care cred ca un vw tdi e cea mai tare masina din lume
    0 0
  • ultima poza ii reala...oricum nu prea ii de mers toata ziua cu ea..poate daca ai un circuit, numa atunci nu ti-ai lua masina asta...ii pur si simplu o creatie...ce-i asa mare lucru. Nu trebuiesc postate numai anunturile cu supermasini. ce ii in formula 1 nu ii pe sosele. Ce lege ii aia...ca daca ii mica se dezmembreaza?sau ca ii fiat?:P
    0 0
  • Mihai Cojocaru
    Fiat
    Fiat este cea mai proasta masina din cate am intalnit , altceva nu e de spus , nici macar reclama nu face 2 bani !!!
    0 0
  • Mihai Cojocaru
    Fiat
    Fiat este cea mai buna masina din cate am intalnit , altceva nu e de spus , iar reclama face toti banii !!!
    0 0
  • Mihai Cojocarul
    Fiat
    Azi nu mi-am luat rudotelul!
    0 0
  • andrei
    shi c dak e photoshop?
    eu cred k merita k masinutza asta sa aiba o varianta sport;) e prea tare;) singura problema e, cred eu , rezervorul, care are numai 35 de litri, sau poate l-au mai marit putzin pentu versiunea asta...sau poate k consumul nu a crescut prea mult, cu toate k vb de 200 de calutzi....oricum bv fiat
    0 0
  • :|
    aualeu cat de fals arata!sper ca modelul sa fie scos si in realitate
    0 0
  • george
    fiat e in crestere...
    ...de la grande punto..noul bravo...sunt modele foarte frumoase si motoarele sunt excelente..1.3 de 90cp....diesel....1.4 de 150cp....benzina....1.9 de 150cp...diesel....forta fiat si fortza italia...aia cu logan sa mai taca...
    0 0
  • adyshor
    tarminati mah cu photoshopu vostru . . . dak nu cunoasteti.in primul rand sunt decat cateva exemplare si in aldoilea rand urcativa si voi intruna si vb atunci ;):)
    0 0
  • Cristian
    Am avut ocazia să merg cu un prieten care deține o astfel de mașinuță
    Foarte mișto și chiar este destul de legată . Asemănător cu mini cooper
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru