80 de musclecar-uri unicat, vandute la o licitatie de un singur colectionar

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 07.04.2010
Casa de licitatii RM Auctions se va ocupa de vanzarea a 80 de musclecar-uri apartinand unui colectionar american. Printre aceste modele se afla 18 unitati Corvette, dar si un Chevelle LS6 Cabrio apartinand unei serii limitate la 18 unitati.

Casa de licitatii americana RM Auctions a anuntat ca va organiza o licitatie in San Diego in care vor fi puse la vanzare 80 de modele sport americane, detinute de un colectionar american. Pe langa aceste modele extrem de rare, destinate in principal colectionarilor, cei de la RM Auctions vor pune la vanzare numeroase modele BMW si Mercedes-Benz, unele dintre acestea fiind si in versiuni M, respectiv AMG. Cel mai interesant lucru la aceasta licitatie este ca cele 80 de modele ii apartin unui singur colectiona din partea de sud a Californiei si toate modelele sunt oferite fara un pret rezervat.

Cel mai rar model al acestei licitatii este un Chevrolet Corvette L88 din 1969. Modelul este echipat cu un motor V8 de 430 CP, care are o capacitate cilindrica de 7.49 litri. Acest exemplar are un numar redus de kilometri parcusi si este insotit de documentatia completa, lucru destul de rar atunci cand vine vorba de un model atat de vechi. Acesta este doar unul dintre cele 18 modele Corvette care vor fi puse in vanzare la aceasta licitatie.

Alaturi de acesta vine si un Chevelle LS6, doar unul dintre cele 18 unitati de acest gen fabricate vreodata. Mai mult decat atat, se pare ca exemplarul pus la vanzare este singurul Chevelle LS6 Cabrio din lume cu un interior in rosu si negru.

"Suntem incantati ca am fost alesi sa prezentam aceasta colectie cu adevarat deosebita. Rareori vedem un asemenea grup de automobile fara egal oferite spre vanzare. Nu putem sa nu observam calitatea si raritatea acestor exemplare, dar si nivelul de atentie care le-a fost acordat de posesorul lor actual. Atunci cand a creat aceasta colectie, actualul posesor al celor 80 de musclecar-uri dorea sa aiba cele mai bune modele dintre cele mai bune sportive pur-sange americane. Multe dintre modelele oferite spre vanzare au fost reconditionate la nivel de concurs, iar unele sunt vopsite in combinatii extrem de rare de culori.", a declarat Ian Kelleher, Presedintele si Seful Operatiunilor la RM Auctions.

Via | Autoblog

Comentarii (11)

  • asmaticu
    wow
    WOW!
    13 1
  • un om a fost fericit candva...
    12 1
  • wow
    privesti aceste masini si iti dai seama ce au fost candva americanii in lumea auto....au fost nr. 1.....japonezii sau nemtii nu o sa scoata veci astfel de capodopere.....nu ma consider un fan inrait al americanilor si nu desconsider marcile japoneze si nemtesti dar masiniile americane au avut si o sa aiba cv aparte....
    12 3
  • razvantro
    ....
    Intradevar, cunoscatorii stiu si apreciaza.
    8 1
  • Flaviu C
    UNiC
    asha ceva nu se va mai vedea ;)
    5 1
  • Oldiest but goldiest
    Intr-adevar americanii au fost number 1.Mai au mult pina la acele vremuri de glorie apuse.Pacat !
    5 2
  • Odongo
    Intrebare
    Frumoasele muscle-cars americane .... un vis pt multi dar de curizitate stie cineva cat ar costa sa poti sa ii pui numere de romania la o astfel de frumusete :D
    4 1
  • @odongo
    Daca te referi la taxa de inmatriculare, nimic, o bagi ca masina retro, iar cele retro nu platesc inmatriculare, cu conditia sa treaca cel putin 30 de ani de la incetarea productiei, ATENTIE, incetarea productiei, nu anul masinii, ca asa era sa ma prajesc si eu.
    3 0
  • heh :) Sa vezi de nu vine Jay Leno si cumpara intreaga colectie
    3 1
  • Totusi....nu le mai ridicati in slavi...
    Americanii au facut masini interesante...dar departe de nemti si ITALIENI!
    0 2
  • Sorescu Stefan Alin
    cool cars
    I want one so much
    I love musclecars
    Money is the problem........ miracle
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru