Alfa Romeo pregăteşte un competitor pentru Mazda MX-5

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 15.11.2011
Mazda MX-5, unul dintre cele mai apreciate roadstere din lume, ar putea primi un rival care va miza pe latura emoţională în stil italian, realizat de Alfa Romeo.

Italienii de la Alfa Romeo doresc să lanseze un succesor al lui Spider, pe care să-l orienteze spre segmentul lui Mazda MX-5. Modelul urmează să aibă o masă redusă, iar motorizarea va avea patru cilindri şi va fi supraalimentat. În ceea ce priveşte nivelul de putere, unitatea este aşteptată să furnizeze cel puţin 150 CP şi un nivel ridicat de cuplu motor, situat în jurul valorii de 300 Nm. Graţie acestor specificaţii, modelul ar trebui să ofere un nivel adecvat de performanţă, fără să sape prea mult în buzunarul proprietarului.

Modelul din imaginile alăturate este Pininfarina 2uettottanta Concept, realizat în 2010 pentru cei de la Alfa Romeo. Respectivul concept era destinat acestui scop şi prezenta o potenţială direcţie de design pentru viitoarele modele, alături de celebrarea centenarului. Pe lângă o eventuală versiune de serie a lui 2uettottanta Concept, Alfa Romeo pregăteşte şi o versiune decapotabilă a lui 4C, care va fi vândută sub sigla Abarth.

Conceptul Alfa Romeo 4C are o lungime de aproximativ patru metri, un motor central şi tracţiune spate. Această configuraţie oferă o masă totală de numai 850 de kilograme graţie şasiului din fibră de carbon şi aluminiu.

Aşadar, în compania motorului TBi 1750, modelul are un raport putere/greutate de 4 kilograme pe cal putere, din moment ce propulsorul va dezvolta peste 200 CP. Potrivit primelor informaţii, noul model va fi capabil să depăşească pragul de 250 km/h şi va accelera de la 0 la 100 km/h în mai puţin de cinci secunde. Distribuţia maselor între punţi este de 40/60 faţă/spate.

Via | MotorAuthority

Comentarii (6)

  • Daca va arata asa si va avea specificatiile de mai sus nu cred ca mazda mai are vreo sansa.
    27 6
  • nu cred ca vor pastra pretul la nivelul mx5 si sa bati o legenda care detine titlul in clasa de atatia ani nu e usor.
    7 12
  • alfa-mazda
    Singura problema e ca trebuie sa mai asteptam vreo 10 ani.
    In ritmul in care se misca Alfa..mazda o sa ajunga la mx7.
    4 10
  • zarnesteanu
    Superba
    Ca si la 8C, designul este formidabil, poate chiar mai bun. Este una dintre foarte putinele masini care iti trezesc emotii pure doar cand le privesti. Doar Ferrari sau Lamborghini mai au efectul asta asupra mea. Sunt masini demne de urmasii lui Da Vinci, Michelangelo sau Boticelli.
    Un singur lucru mi se pare putin ne-la-locul lui. Parbrizul rotunjit. Dar asta e doar o opinie de profan si foarte subiectiva.
    Raman doua elemente cheie necunoscute la momentul de fata. Pretul si fiabilitatea. Primul s-ar putea sa fie destul de piperat, iar al doilea va fi validat doar de proba timpului.
    Oricum, va fi un Ferrari mai ieftin, mai accesibil, si la fel de placut privirii. De performante nu imi fac nici cea mai mica grija :) E o Alfa!
    11 1
  • claudiu
    Tare
    e mai tare alfa....o sa o detroneze
    12 1
  • mda ! uitati ca acest concept are sasiu din fibra de carbon si aluminiu ceea ce nu va fi luat in vedere pt o eventuala masina de productie care vrea sa se bata cu mx5-ul! pretul ar fi cel putin dublu ...conceptul e concept / masina de productie e masina de productie ...daca vor reusi sa o scoata peste cel putin 8 ani :) nu mai zic de faptul ca un astfel de model se vrea a fi si 4c-ul ...care va fi lansat in ..2022 :)
    2 11

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru