Audi A5 by Abt: coupe condimentat

De Mircea Meșter
Publicat Duminica, 08.07.2007
Tunerii germani de la Abt au modificat tehnic si estetic Audi A5, adaugand putin piper in paradis.

Desi s-a lansat in Romania abia in aceasta saptamana, Europa a pus mana de ceva vreme pe Audi A5. Iar cand spunem "a pus mana" ne referim la intelesul propriu al cuvantului. Asta pentru ca tunerii de casa ai celor de la Audi au inceput deja sa isi creeze propriile variante si versiuni ale coupe-ului made in Ingolstadt. Iar cea mai discutata aparitie in peisaj este cea fabricata de Abt, casa de tuning condusa si inventata de Hans-Jurgen Abt.

Schimbarile Abt vizeaza atat motorul cat si partea exterioara. Propulsorul de 3.0 litri, care din uzinele Audi iese cu 240 de cai putere, a fost impins pana la 272 de cai. Mai mult, daca nu sunteti multumiti, Abt va poate adauga o turbina aditionala care duce puterea motorului la 300 de cai. Si pentru ca herghelia trebuie strunita, Abt a echipat S5 cu suspensii active sport create in casa de germani si cu un pachet de frane cu discuri de 380 mm in diametru si cu jante de 18 sau 20 de inch.

Exteriorul este cel mai usor de prezentat. Asta pentru ca partea estetica nu trebuie discutata ci admirata pur si simplu.

Oricum, trebuie notat faptul ca A5 by Abt nu si-a pierdut deloc farmecul, grila single frame si liniile originale stand la loc de cinste pe modelul german. Practic, modificarile vizibile au vizat adaugarea unor spoilere sport, a unor elemente aerodinamice care ajuta la mentinerea echilibrului si a unor nuante exterioare special gandite.

Una peste alta, A5 by Abt este o aparitie interesanta si bine infipta in peisaj. Enjoy!

Comentarii (7)

  • Stil, clasa si rafinament. No comment
    0 0
  • e frumos intradevar e o masina foarte reusita din multe puncte de vedere...dar ma dezamageste faptul ca din spate da a Coupe-ul de la bmw 335 ma refer la stopuri...e cam aceeasi idee..
    0 0
  • golf5 FSI
    piesa
    piesa de piesa...NO COMMENT!
    0 0
  • Ce poze de 2lei facute in Photoshop
    0 0
  • mykelle
    a5 abt
    e cel mai reushit model audi din ultimii 10 ani(dak nu se tzine cont r8 care nu eatat d "accesibil"
    0 0
  • Danutzky
    super
    care vreti so vedeti e expusa in mall vitan
    0 0
  • aiuritule
    ma, aia e A5, articolul de fata vorbeste despre un model diferit !
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru