Audi va monta transmisia ZF cu 8 trepte pe majoritatea modelelor sale

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 14.05.2010
După ce și-a făcut debutul pe cea mai nouă generație A8, cutia de viteze cu opt trepte dezvoltată de specialiștii de la ZF va intra ușor pe toată gama mărcii de la Ingolstadt.

Publicația olandeză Autoweek a anunțat, citând surse proprii, că Audi se pregătește să lanseze și pe celelalte modele ale game icutia de viteze automată cu opt trepte dezvoltată de ZF și prezentă deocamdată pe A8. Mașinile vizate în prima fază sunt A4, A5 Coupe și A5 Cabrio, dar și versiunea 2.0 TFSI a SUV-ului compact Q5.

Evident, următoarele modele pe listă sunt Q7 și A6, însă Audi va aștepta foarte probabil generațiile următoare ale acestora pentru a le dota cu cea mai nouă transmisie automată dezvoltată în serie de ZF.

Cutia automată cu opt rapoarte tinde astfel să devină un laitmotiv al gamelor care fac parte din mărcile VW Group, dupa ce aceasta și-a făcut debutul recent pe noile generații Porsche Cayenne si VW Touareg. Automarket vă va prezenta teste pe larg cu cele două modele echipate cu această cutie în cursul următoarelor zile (VW Touareg în 14 mai, iar Porsche Cayenne în 17 mai).

via | Turbo

Comentarii (5)

  • HA HA HA l
    LA DRACU
    Obosesti schimband
    4 12
  • ZF
    Daca citeai macar articolul, nu mai radeai degeaba in sec. Este o transmisie automata si sunt convins ca este una de exceptie.
    12 5
  • Victor
    Cutie automata
    CVT dc nu baga sau nu le iese marja de profit
    6 2
  • danutz
    cutie automata !
    CVT are deja Audi ... este Multi-Tronicul !!!
    1 1
  • mercedesu' are 7 ..

    bemveu are 8 ...

    ma asteptam ca audi sa puna si ei macar 9 , ca doar ii firma care "se respecta" :))
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru