Berna: cristale Swarovski în vopseaua trecerilor de pietoni

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 10.04.2012
Autorităţile din capitala Elveţiei vor folosi o metodă inedită pentru a îmbunătăţi vizibilitatea trecerilor de pietoni din oraş: vor amesteca pulbere de cristale Swarovski în vopsea.

Autorităţile din capitala Elveţiei au găsit soluţia pentru a scoate în evidenţă trecerile de pietoni din oraş. Alertaţi de numărul mare de accidente care au loc pe zebre, oamenii cu putere de decizie din Berna au hotărât să amestece pulbere de cristare Swarovski în vopseaua aplicată pe asfalt.

Conform departamentului de urbanism din Berna, fiecare metru pătrat de vopsea aplicată conţine o jumătate de kilogram de pulbere de cristale. Fiecare cristal are mărimea unui bob de nisip fin, iar fiecare kilogram de cristale costă 9.8 euro, ceea ce înseamnă - conform calculelor autorităţilor locale din Berna - că preţul de construire a unei treceri de pietoni semnalizate creşte cu doar 5% în raport cu cel normal.

"Apariţia cristelelor în vopsea îmbunătăţeşte vizibilitatea trecerilor de pietoni. Diferenţele sunt evidente mai ales pe ceaţă, ploaie sau noaptea", susţine Patric Schaedeli, unul dintre reprezentanţii primăriei din Berna.

via | Focus

Comentarii (8)

  • Opinie
    Nu ma mira. La cat sunt de atenti la detalii cei din Berna chiar nu ma mir.
    O vizita in capitala Elvetiei e o experienta de neuitat.
    21 0
  • zarnesteanu
    Asfaltul asta o sa apara foarte curand si la noi
    Raschetat din Elvetia si vandut sub forma de ghiul, bratari si coliere, in toate market-urile patriei.
    16 11
  • Cineva
    Inca o data elvetienii isi arata muschii ca sa vada lumea ca au bani.
    Pana sa puna ei cristale in asfalt, mai bine ar directiona banii la muritorii de foame din Africa.
    Lacomia si opulenta din Europa a ajuns la cote alarmante ! Am trecut prin Monaco acum un an si erau Bugatti-urile puse in rastel...majoritatea cu nr de Elvetia.
    7 2
  • @zarnasteanu
    Locuitorii "patriei" se numesc romani. N-o intoarce ca la Ploiesti. Oricum schimbarea vine de la fiecare dintre noi si poate incepe cu aruncarea prejudecatilor si a textelor sablonate la gunoi. E o utopie, stiu.
    10 4
  • pun pariu ca cu tot cu cristale e mai ieftina o trecere de pietoni la ei decat la noi. ;)
    26 0
  • @Cineva, stai tu linistit ca sunt multe asociatii, comunitati si chiar tari care doneaza bani periodic tarilor din Africa. SUA de exemplu doneaza anual cateva sute de mil de dolari reprezentand alimente, apa potabila, medicamente sau haine. Inclusiv Bill Gates doneaza lunar bani. La fel facea si Steve Jobs, Roman Abramovici, sir Alex Ferguson etc. Dar acolo problema se pune altfel... este extrem de multa coruptie si cea mai mare parte din bani se pierd prin buzunarele celor din fruntea tarii care si fac camere de bani, aur si diamante (la propriu!).
    Cat despre elvetieni, bravo lor! In romania aproape sigur muncitorii ar "ciordi" praful cu swarovski direct... Cand ma gandesc ca nici macar o vopsea alba nu se da pe trecerile de pietoni imi vine sa plang...
    12 0
  • @LauCalin
    Si cu tine acum!Sunt alegeri si se gandesc la strategii cum sa scoata tara din prapastia mult prea adanca.Acum gandesc o doctrina de dreapta....pardon de stanga...sau dreapta nici eu nu mai stiu.
    2 0
  • BaditzaEx
    Bravo baietii !!!
    da-ti idei < baietilor destepti > de la primarii sa fure si din asta in prag electoral, la pariu ca-n scurta vreme apare si la noi dar cu un pret cel putin dublu :-))
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru