BMW X1 se va produce la Leipzig

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 30.05.2008
BMW a anuntat faptul ca viitorul SUV compact X1 va fi produs la uzina din Leipzig. Anul lansarii: 2010.

Esential

2010 este anul in care BMW va incepe productia lui BMW X1.

BMW a anuntat oficial ca viitorul X1, cel mai mic SUV din gama germanilor, va fi produs la uzina din Leipzig a producatorului bavarez. "Data exacta a inceperii productiei si cea a lansarii de piata vor fi publicate ceva mai tarziu", sustin oficialii BMW.

Conform datelor Automarket, SUV-ul compact al celor de la BMW - care urmeaza sa intre pe aceeasi piata cu Mercedes GLK sau Audi Q5 - va intra in productie in 2010. Modelul BMW va imparti aceeasi platforma cu versiunea crossover a lui Mini, programata sa apara pe piata in urmatorul an.

Decizia BMW de a duce productia in Leipzig vine pe linia ideii conform careia un model trebuie produs intr-o uzina aflata in tara cu cea mai importanta piata de desfacere pentru acesta. pentru a reusi sa produca X1, BMW va investi la Leipzig peste 100 de milioane de euro. Deocamdata, in aceasta uzina se produc Seria 1 si Seria 3. Nou

Taguri: BMW, X1

Comentarii (1)

  • x1?
    stiam ca concurentul direct pentru mercedes glk si audi q5 este 100% bmw x3 iar x1 va fi un suv mult mai mic cred ca pe o platforma de mini dar in nici un caz pe platforma de seria 3
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru