Cele mai frumoase 20 de sosele din Europa

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 13.02.2008
Automarket va prezinta o lista de colectie cu cele mai frumoase 20 de sosele europene. Peisajele sunt senzationale.

Atunci cand vine vorba de sosele si de drumuri frumoase, ne aducem aminte intotdeauna de conditiile de trafic de pe principalele drumuri europene din Romania si schimbam foarte repede subiectul. Europa reprezinta insa, pe alocuri, un adevarat paradis in ceea ce priveste frumusetea soselelor.

Americanii de la Forbes stiu foarte bine acest lucru si, fermecati de unele peisaje de pe Batranul Continent, au realizat o lista a celor mai frumoase 20 de sosele si drumuri europene.

1.  Soseaua de coasta dintre Monaco si Genova (Italia)
"O sosea foarte virajata pe marginea Marii Mediterane, cu o multime de urcusuri si coborasuri si cu multe tuneluri. Poti admira atat marea cat si Alpii. Ar fi perfect un model cabrio cu plafonul coborat"

2. Soseaua dintre Geneva (Elvetia) si Yvoire (Franta)
"Calatoria dinspre Geneva spre satucul pescaresc fost castel medieval de pe malul Lacului Geneva se face in 40 de minute pe o sosea dreapta. In stanga ai lacul iar in fata ti se deschid Alpii francezi si cei elvetieni. Echipa Automarket va realiza un reportaj pe aceasta sosea in perioada Salonului Auto de la Geneva."

3. Soseaua dintre Hania si Palaeohora (Grecia)
"Aceasta calatorie de patru ore incepe in fermecatorul oras de coasta Hania si te duce prin Samaria, cel mai lung chei din Europa. Drumul continua spre Kandanos, fiind inconjurat de munti stancosi, de sate traditionale construite din piatra si de biserici Bizantine din secolul al XIV-lea. Soseaua e provocatoare si se termina in Palaeohora, unde plajele cu nisip roz si valurile ideale pentru surfing incununeaza calatoria"

4. Drumul National N74, Burgundia (Franta)
"Gevrey Chambertin, Vosne Romanee, Nuits-St Georges, Aloxe-Corton si, bineinteles, Beaune sunt doar cateva dintre satele insirate in sectiunea superioara a soselei inspre Cote d'Or. Acestea produc unele dintre cele mai faimoase vinuri din lume. Nu e vorba de o sosea de viteza - e mult prea mult pentru aceasta regiune - deci nu va pierdeti timpul cu un supercar. Se poate insa incerca ceva stilat, cabrio, o masina cu destul caracter incat sa se potriveasca cu aceasta regiune"

5. Pasul Furka (Elvetia)
"Aceasta trecatoare urca peste Alpi pe langa un ghetar. E o sosea stramta cu multe ace de par si, de foarte multe ori, fara bariere de protectie pe margine, deci nu e destinata celor cu inima slaba. Exista, de asemenea, o multime de puncte care ofera o vedere spectaculoasa asupra muntilor"

6. Pasul Shipka (Bulgaria)
"Startul se da in orasul medieval Veliko Tamovo, se continua spre sud-est pe drumurile forestiere dinspre manastirea Dryanovo, la poalele Balcanilor. Se continua urcarea pana la 1300 de metri, unde se afla Pasul Shipka, pe Muntii Stara Planina.

Peisajele sunt extraordinare, soseaua trecand pe langa o biserica ruseasca cu acoperisul aurit. Soseaua continua prin Valea Rozelor, de unde provine marea parte a extractului de trandafiri utilizat in industria parfumeriei"

7. Drumul militar de langa Dublin (Irlanda)
"Acest drum, construit din motive militare si de aparare din secolul al XIX-lea, duce vizitatorii de astazi prin cele mai frumoase peisaje de pe coasta de est a Irlandei. Se trece prin Muntii Wicklow, cunoscuti sub numele "Gradina Irlandei" datorita vegetatiei bogate, si se ajunge in satul Glenadalough, situat in  inima muntilor"

8. Circuitul Spa Francorchamps (Belgia)
"Fost drum public, acesta pista virajata de 13 kilometri este considerata unul dintre cele mai provocatoare circuite de cursa ale lumii. Cea mai buna parte a sa este virajul Eau Rouge. Este atat de abrupt incat in decelerare simti ca intreg creierul coboara brusc inspre picioare"

9. Soseaua A591 dintre Ambleside si Grasmere, Lake District (Anglia)
"Conducand sigur si usor, aceste drumuri te fac una cu masina. Virajele si piscurile sunt extrem de dese, astfel ca orice pierdere a concetrarii te vor trimite in peretii de stanca. Nicaieri altundeva nu vei vedea atatea peisaje mirifice inconjurand o simpla sosea"

10. Soseaua dintre Prespa si Lacul Ohrid (Macedonia)
"Soseaua dintre Prespa si Lacul Ohrid te duc, pe sosele inalte si stramte, prin livezi de meri si prin snactuarul pasarilor de langa Lacul Prespa. Intri apoi in muntii Galicaca si treci prin Pasul Livada. De aici se pot admira, simultan, ambele lacuri Prispa si Ohrid."

11. Insula Thassos (Grecia)
"Soselele ondulate ale insulei Thassos sunt o alegere buna pentru orice fan al sofatului. Aceste drumuri cer atentie si respect, lipsa acestora putand sa te arunce 1500 de metri in prapastia care se intinde in lateral. Asfaltul este alunecos in anumite portiuni, in timpul verii devenind insa extrem de aderent"

12. Soseaua Napoleon (Franta)
"Soseaua Napoleon te duce de la marginea Mediteranei la poalele Alpilor francezi. Este cunoscuta ca o sosea de viteza si e de obicei destul de libera. Desi e o sosea de munte in partea sa superioara, volanul nu este foarte des utilizat la maximum. Vizibilitatea e excelenta si iti da posibilitatea de a ataca virajele printr-o "trasa ideala" in cele mai multe cazuri"

13. Soselele A272 si A30 dintre Tunbridge Wells si Shaftsbury (Anglia)
"O sosea teribil de proasta pentru o masina moderna si sportiva dar geniala in conditiile in care calatoresti pe ea cu o masina de epoca, deoarece iti va arata partea romantica a zonei rurale din Marea Britanie. In contrast cu soselele serpuite si vechi ale lui A272, soseaua A30 este dreapta si lunga, astfel ca reusesti sa nu iti misti piciorul de pe acceleratie pe parcursul catorva kilometri buni"

14.

Soseaua dintre Sintra si plaja Guicho (Portugalia)
"Drumul de coasta te trimite pe langa Capo de Roca, cel mai vestic punct al Europei, pe care europenii il credeau la un moment dat capatul lumii. Din orasul Sintra, soseaua pleaca spre muntii Serra de Sintra, iti ofera o priveliste asupra Oceanului Atlantic in dreapta si peisaje montane in stanga si se termina pe plaja alba de la Guicho"

15. Soseaua Gorges de la Restonica, Corsica (Franta)
"Drumul pe D936 de pe insula franceza incepe in oraselul de munte Corte si te trimite, de-a lungul raului Restonica, prin paduri de pin, pe langa cascade si coboara printr-o vale cu doua lacuri glaciare. Traficul este insa destul de aglomerat in lunile de vara" 

16. Soseaua "Paradisul Ceh" (Cehia)
"Cea mai frumoasa sosea din Cehia este cea care trece prin "Paradisul Ceh", o zona protejata care abunda in situri istorice, paduri si peisaje de munte senzationale. Poti sa te bucuri de imagini minunate si sa vezi foste cetati inclnjurate de paduri"

17. Soseaua Dordogne (Franta)
"Soseaua care curge de-a lungul raului Vezere, afluent al lui Dordogne, iti arata tot ce are Franta mai bun. De la orasul medieval Sarlat la Caneda inspre Montignac si mai apoi spre San Lyon Sur Vezere, drumul este incalcit, fermecator si in fiecare viraj simti ceva diferit. In plus, aceste regiuni iti ofera posibilitatea de a gusta produsele de top ale regiunii, cum sunt Foie Gras sau omleta traditionala.

18. Soseaua dintre Cluses si Chamonix, in regiunea Haute Savoie (Franta)
"Route Blanche pleaca de la Cluses si te urca deasupra norilor, in statiunea de iarna Chamonix. E o sectiune in care soseaua se intersecteaza cu un pod din Alpi si in care Mont Blanc apare in plina splendoare in fata. iti taie respiratia"

19. Nurburgring Nordschelife (Germania)
"Considerat cel mai frumos circuit din lume, vechiul Nordschleife masoara 22 de kilometri si este supranumit "Iadul Verde" din cauza virajelor ascutite taiate prin padurile regiunii Eifel. E locul favorit de teste al marilor producatori de autoturisme. Aici, peisajul si viteza se intalnesc in acelasi loc"

20. Soseaua Grodner Joch, Muntii Dolomiti (Italia)
Pasul Gardena din Muntii Dolomiti face toti banii si este o sectiune a Alpilor italieni faimoasa pentru peisajele sale senzationale. Este o sosea care urca in munti plina de viraje fermecatoare"

Comentarii (58)

  • wankel
    da...
    superbe...
    0 0
  • Un priceput
    Frumuseti nationale
    Probabil ca ar trebui sa incurajati un top al fotografiilor realizate pe drumurile tarii. Sunt peisaje in Romania care ar sta lejer pe cele mai inalte pozitii in astfel de clasamente. Chiar avem cu ce ne mandri.
    0 0
  • As adauga usor: Cheia - Sacele (pasul Bratocea), Transfagarasanul (Arefu-Cirtisoara), Pasul Tihuta, Pasul Prislop, Cheile Bicazului - Lacul Rosu, Rucar Bran (Pasul Giuvala), Pasul Mestecanis, Tulcea - Hirsova (trecerea prin Muntii Macinului), Orsova - Turnu Severin; o parte din ele excelent asfaltate
    1 0
  • era sa uit
    de drumul ce leaga Campina de Sotrile
    0 0
  • suberbe
    dar cum au spus shi cei d mai sus, shi in romania sunt peisaje superbe, dar cei drept mai avem de lucrat la calitatea asfaltului ;)
    0 1
  • Si Romania?
    :(
    1 0
  • Mare si munte
    Eu consider combinatia asta imbatabila si din pacate in Romania nu e de gasit. Personal am fost doar in Creta (nr. 3 pe lista) si in Thasos (nr. 11) si peisajele iti raman pe creier. Plus ca drumurile alea de munte cu multe viraje faceau ca mersul la volan sa fie extrem de interesant.
    0 1
  • Drumurile noastre...
    Da, bine spus, avem si noi cu ce sa venim, dar din pacate unele peisaje sunt total eclipsate de starea drumurilor... Saptamana trecuta am fost la schi la partia de pe muntele Baisorii, o zona absolut superba, dar ca sa poti vedea acele peisaje ti se rupe inima...si nu din cauza privelistilor, ci din cauza execrabila a drumurilor...numai daca mergi pe-acolo poti crede cum arata. La fel si Lacul Rosu...in Gheorgheni (HR) sunt drumuri sub orice critica, iar din Gheorgheni pana in Bicaz, iti vine sa plangi cand vezi la ce chinuri trebuie sa iti supui masina. Sunt atatea zone cu adevarat spledide, care iti taie rasuflarea, ai putea spuna ca sunt trucate pe calculator...dar in Romania orice lucru frumos se cere platit scump...cu piese de schimb la masini :))...
    1 0
  • slabut top
    Nush cum ati reusit sa nu includeti nici unul din drumurile care or fost la TopGear si care erau absolut minunate.
    1 0
  • babuliu
    Ale noastre unde's?
    Daca s-ar lansa o competitie on-line cu titlul "cele mai frumoase drumuri din Romania" sunt convins ca s-ar strange pe putin 1000 de poze care ar fi mult mai bune cdecat cele de fata.Da' na ... daca nu e interes, ce sa-i faci
    1 0
  • foarte slabut
    eu nu as fi prezentat un astfel de top stiind cate locuri absolut superbe sunt si la noi. si mai sunt si drumuri ok. chiar daca suntem exasperati de orasele noastre sa fim cinstiti si sa spunem ca mai sunt, prin unele locuri, si drumuri ok. daca vezi Clujul seara de pe dealul Feleacului e superb...
    0 0
  • Daniel Ursu
    Hotie
    Ok, ar fi cazul sa recunoaste-ti de unde le-ati furat. O sa scriu eu in cateva minute daca nu. Daca era articol original ar fi fost si cateva din Romania. Rusine automarket
    0 0
  • Daniel Ursu
    Deci domnule Mircea Mester
    http://www.leblogauto.com/2008/02/palmares-des-20-plus-belles-routes-europeennes-1-de-2.html - dupa cum am promis, vin cu sursa articolului dumneavoastra.
    0 0
  • Bogdan
    Orsova - Severin
    Am vazut multe peisaje, dar zona de sosea intre Severin si Orsova, cu Dunarea intr-o parte si muntele abrupt in cealalta parte, face toti banii. Nu e nevoie sa ajungi nici pana la bulgari ca sa vezi asemenea peisaje si in Romania.
    0 0
  • Mircea Mester
    Sursa
    Stimate domn, dupa cum scrie si in articol, sursa este Forbes.com. Multi preiau de acolo. E normal, e vorba de o publicatie de top. De aici vin si citatele respective. Dar se pare ca e nevoie de ceva mai mult decat poze pentru a intelege un articol.

    Cu multumiri,
    Mircea Mester
    0 0
  • Au omis Romania
    Probabil ar trebui sa facem noi un top din Romania si sa-l postam pe net. Bulgaria, in top 20 Europa? C'mon!
    1 0
  • GEorge B
    romania
    In romania peisajele sunt poate mai frumoase,problema ca drumurile sunt aiurea ca sunt pline de gropi,denivelari etc..Transfagarasanu are niste peisaje superbee!
    0 0
  • alecstm
    @Daniel Ursu
    toate stirile sunt luate de pe site-uri de specialitate straine, traduse si redactate de catre automarket, mai putin cele autohtone.Eu asa mi-am dat seama, poate gresesc.
    0 0
  • tot centura Bucurestiului ramane in top
    0 0
  • nu e vorba de poze
    "Frumusetea e in ochii privitorului" plus ca nu se poate surprinde tot drumul intr-o singura poza. Spunea cineva mai sus de Transfagarasean, o zona superba, dar dupa ce mergi he High Alpin Road (Grobglockner) parca nu mai e chiar asa super.
    0 0
  • unde-s drumurile norvegiene?!
    Minunate drumuri! Iti vine sa iti cumperi o cisterna si sa pleci la drum. Dar unde sunt drumurile de pe coasta de vest a Norvegiei? E inimaginabil ce e acolo, greu de descris, poate cumva o incercare de fotografie, poate un spot.
    0 0
  • Smoker
    Superb... No Comment
    0 0
  • jazzboy
    and route 66???
    aia e legenda deja... sunt fotograf de meserie dar nu vad nimik spectaculos in aceste poze... gasesti locuri mai frumoase in bucovina sau in apuseni, pe valea prahovei sau drumuri forestiere in muntii bucegi...
    0 0
  • catalin
    Vatra Dornei - Suceava
    Domnilor, printre cele mai frumoase drumuri ar fi acesta din Subject, daca ar fi lucrat bine si cu simt de raspundere.este dezastru ce se intampla cu drumurile din Romania(cel putin 70% din ele sunt groaznice)In ceea ce priveste imaginile de mai sus, sunt superbe, iar sursa a fost amintita(pentru cei care spun ca e hotie).Doamne ajuta, sa rezistam la gropi, noi psihic si masinile fizic.
    0 0
  • Neconcordanta
    Cred ca ceva se bate cap in cap. Geneva Yvoire 40 minute se poate face doar pe un drum national care arata ca in Romania, gropi + satuce cu case jerpelite.Poza 2 este facuta la Montreux (chateau de chillon) ceea ce inseamna ca plecand din Geneva aveti lacul in dreapta si in nici un caz nu se mai fac 40 minute ci vreo 2 ore bune pentru ca trebuie ocolit lacul care are doar vreo 80km lungime:))Vad ca se doreste realizarea unui reportaj...Nu ratati intre Vevey si Montreux ''balconul'' Lemanului Chexbres;)Multa bafta
    0 0
  • Grossglocknerhochalpenstrasse
    Pe locul 1 (UNU) este Grossglocknerhochalpenstrasse ai parcare civilizata la 2500m altitudine si poti vedea alpii in toate directiile inclusiv dolomitii care sunt palizi.topul e o rusine frantuzeasca menita sa cheme fraierii sa cheltuie banii pe la ei.Si in top cinci ar trebui sa fie si Transfagarasanul rusine copiatorilor de articole, nu aveti pic de imaginatie sa efectuati propriul top. Luati gata mestecat de altii, mi-e greatableah......
    0 0
  • rookie
    Foarte frumos
    E adevarat ca si in Romania sunt peisaje foarte frumoase dar rebuie sa recnoastem ca mai avem pana putem avea pretentia sa fie trecuta in top 21 europa. Si nu uitati, la noi cel mai inalt varf e la 2.544 m - Vârful Moldoveanu pe cand in Alpi de abia de acolo iei telecabina sa urci la schi. Nu putem compara Carpatii cu Alpii. Sunt frumoase si au potential, dar atat. In Europe si un drum de tara e mai bun decat la noi un drum national, si daca drumul nu e bun, nici peisajul nu ti se pare extraordinar. P.S.: Nu am vazut pe nimeni sa mentioneze Maramuresul, drumul DN18 (cred) Baia Mare - Sighetu Marmaţiei - Borşa - Cârlibaba - Iacobeni.. va recomand traseul!
    0 0
  • robert
    "lista lu'Peste"
    la dracu, daca au gasit bulgaria la capitolul asta, iar din Romania nimic, cred ca pe drumurile noastre au mers cu ochii inchisi(daca au ajuns pe aici),oricum indiferent de cine este facuta, o astfel de lista este irelevanta
    0 0
  • Adrian4u82
    ?
    Sincer avem si noi, poate chiar mai frumoase; sosele + peisaje! No ofence
    0 0
  • Jeremy Clarkson
    Best Road
    Da in Romania, in Romanica noastra draga cand vedem si noi macar un drum facut calumea, macar o amarata de AUTOSTRADA ca noi ce avem sunt grapaciuni si cimitire de masini.
    0 0
  • ursus2
    in alta lista
    Poate pe lista 5 intre numerele 81-100 ne regasim.Ce sa vezi la noi?Ce n-a apucat sa strice ceausescu daramam in ziua de azi.
    0 0
  • Silvia
    mda..
    noi avem drumuri mult ...mult mai frumoase...
    0 0
  • dan scripcariu
    nota
    da !!!!!
    0 0
  • tara frumoasa
    Romania este insa cea mai frumoasa tara din lume,pacat insa ca e locuita!!!
    0 0
  • un vizionator
    CELE MAI NASPA 10 DRUMURI DIN ROMANIA
    TOATEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
    0 0
  • keuron
    lasatzi...
    bai fratilor, lasatzi patriotismul asta ieftin cu "Romania e cea mai frumoasa din Univers"; asta nu e decat propaganda aiuristica ramasa de pe vremea aia rea. n-avem nici o treaba cu peisajele, Alpii si Mediterana iti taie rasuflarea din orice directie i-ai privi, si nu-ti revii veci pururi
    0 0
  • bbbobbbo
    romania
    Pentru toti cei care se plang ca Romania nu e in top: aici e vorba de SOSELE, nu doar de peisaj natural. Da e frumoasa romania, pacat de romanii nostri insa - sau ar trebui sa scriu RRomanii nostri? Prietenii "stie" de ce. Ce sosele sa puna de la noi? Toate au gropi, si cand mai vezi cate un neaos cum zboara cojile de portocala si de banana din masina, mai bine te duci in Bulgaria...
    0 0
  • Foarte interesant articolul , dar as avea ceva de adaugat
    Se observa ca unele drumuri , chiar Nationale, SUNT MARCATE CORESPUNZATOR, LA NOI , IN ROMANIA 2008, EXISTA INCA DRUMURI NATIONALE, JUDETENE , SI UNELE EUROPENE, care NU SUNT MARCATE DELOC, Sunt soferi care parcurg saptamanal cateva sute de kilometri numai noaptea, . Hai sa ne mandrim si noi cu ce avem , hai sa facem si noi cateva sosele, hai sa incercam si noi sa , putem tine o masina in conditii bune, hai sa reparam ceea ce se poate repara, daca nu , sa facem alte drumuri noi , UNDE SE DUC BANII PTR SOSELE? DECE OMORAM ZI DE ZI MASINILE PE DRUMURILE TARII? SI PLATIM TAXE? Hai sa facem un top al soselelor din Romania, as putea aduce 2000 de poze, cu cateva drumuri nationale, si unele judetene , foarte intens circulate, care arata ca dupa Razboi....
    0 0
  • Patriotism nelalocul lui
    Catre toti patriotii: 1) E top facut in afara, e normal ca Romania sa aiba putine sanse sa fie trecuta. 2) Nu e vb. doar de frumusetea traseului ci si de cat de cunoscut e. La noi turistii din afara se lasa asteptati (Bulgaria a depasit faza asta, ca facea cineva comparatie) asa ca e normal sa nu fie cunoscuta Romania pe plan mondial3) E vb. de traseu oameni buni, nu fix de bucata de drum din poza. Exista multe locuri foarte frumoase, dar traseul e PLIN de astfel de locuri care te tin cu gura cascata la volan. Deci comentarii de genul "la noi exista locuri mai frumoase", "sunt poze de rahat" nu-si au locul4) In final un apel la toti patriotarzii. Va rog duceti-va macar pe unul din traseele respective si dc. nu va place abia atunci comentati.
    0 0
  • cuvantul liber al vecinului de
    RO mandra tara!!!
    "Frumuseti nationalede Un PRICEPUT (13.02.2008, 14:08)Probabil ca ar trebui sa incurajati un top al fotografiilor realizate pe drumurile tarii. Sunt peisaje in Romania care ar sta lejer pe cele mai inalte pozitii in astfel de clasamente. Chiar avem cu ce ne mandri."....draga "PRICEPUTule" esti priceput rau! in primul rand se vorbea de strazi si in al doilea rand Romania, a noastra, din pacate, nu are strazi.......
    0 0
  • CICI
    TRANSFAGARSEANUL ar trebui sa fie in top! Romania e superba!
    0 0
  • Pe cand o rubrica...?
    Dupa cum se vede si in comentarii, sunt o gramada de alte sosele interesante care merita sa fie mediatizate. Este normal ca un top niciodata nu va multumi pe toata lumea, asa ca as vrea sa va propun sa va ganditi sa realizati o rubrica cu cele mai frumoase sosele din lume. Eventual sa fie o rubrica la care viitoarea (?) comunitate automarket sa participe fie cu propuneri, fie cu voturi.
    0 0
  • şosele, şosele
    Pe două dintre ele am mers şi eu, pe cea din Bulgaria când am trecut munţii şi pe cea din Creta de la Hania la Paleohora.În Creta, întradevăr peisajul este frumos.Dar şoselele nu prea, adică sunt şi aici denivelări, petice etc. De Bulgaria ce să zic, şoseaua era ca la noi, iar de peisaj nu apuci să te bucuri când mergi cu 15 km/h în spatele unei coloane de autobuze şi tiruri care-ţi dau fumul în faţă şi nici nu mi s-a părut spectaculos.Deci nu şoselele sunt frumoase ci peisajele pe unde trec.
    0 0
  • Sa lasam patriotismul deoparte
    Am fost pe Transfagarasan, pasul Tihuta, Cheile Bicazului. De fapt am umblat prin fiecare judet al tarii, dar nu se compara cu 1,2,4,5,10,18,19 pe care le-am strabatut personal. Europa e departe de noi si cand spun asta nu ma refer la distanta in km ci la distanta in ani.De curand m-am mutat din Bucuresti in Oradea si am constatat ca in cei 700km parcursi am mai parcurs inca 50 Ani de evolutie umana. Capitala noastra, careia mi-e si rusine sa-i pronunt numele, este locuita de oameni care inca ar fi trebuit sa locuiasca in copaci. Mai exista prin multimea de giboni si cativa oameni pentru care nu pot sa am decat un sentiment de compasiune ca trebuie sa locuiasca in acelasi oras cu ei.50ANI diferenta in aceeasi tara!!!! Oare la cati ani suntem in urma Europei?!?
    0 0
  • sorinaccio101 from craiova
    oare cat au dat bulgarii?($)
    topu asta e o mare porcarie.sunt multe alte trasee in europa care ar putea intra in top 20.de ce top 20 si nu top100??in top 100 romania ar avea multe trasee.de fapt si asa cu tot cu drumurile astea de rahat si nenorocite,romania tot ar fi meritat cel putin un drum.si ce e mai important,romania are mult mai multe drumuri care nu sunt neaparat trasee de legatura importante.va pot da exemplu drumul din satul rachitele(satul natal al lui emil boc) jud cluj spre cascada valul miresei(background folosit de playboy de 2 ori)drum forestier,in continuare urca spre un platou de pe care se observa vf vladeasa,pietrele albe si patura verde de brazi care acopera muntii.un alt traseu care iti taie rasuflarea si care ar putea,din ratiuni de marketin turistic,sa faca parte dintr-o proba de raliu in cazul organizarii unei etape WRC in romania,este drumul care leaga huedin de statiunea belis fantanele.portiunea dintre satul calatzele si belis e mirifica,asfalt bun prin padure de brazi inalti,parau pe marginea soselei...parca e desprins din rai.o zona superba ca de altfel majoritatea zonelor din apuseni.si uitasem ce e mai important,vara te poti infrupta din fructele de padure:zmeura,afine,mure,pomutze,fragutze:D.ce sa mai,toata romania e extraurbana e un peisaj superb,dar vb aia "ce tzara frumoasa,pacat ca e locuita...".si pt cei care vor sa viziteze belis sau rachitele va rog sa va luati saci de plastic pt a nu lasa gunoaie de orice fel pt ca acum zona arata inca pustie,naturala si asa sper sa ramana desi are un potential turistic senzational.bine ca nu stiu fraierii aia de la borbes de romania:))))
    0 0
  • sorinaccio101
    FRATZICA!!alex ala cu patriotismu
    dear bro,shut the fuck up cu fazele astea de pro-antiromania! am fost in noiembrie de la craiova la resita si din cauza ca drumu normal era varza a trebuit sa fac un ocol(mehadia-bozovici,carasova,resita) si(m-am uita pe poze dupa ce am postat,anterior) mi-am dat seama ca am trecut printr-o portiune de padure cu asfalt acceptabil care seamana izbitor cu poza nr 17,dordogne franta,mai ales ca am prins putina chiciura,iar a doua zi la intoarcere chiar zapada.sunt niste peisaje care desi sunt superbe nu se poate face o clasificare,"care e cel mai frumos"...asta e o chestie subiectiva,unuia ii place marea,altuia muntele,altuia ambele,altuia nu ii place alaturarea dintre ele...fiecare are propriul top.apoi @ drako(altu decat asta de-l stiu io),da-mi voie sa nu te cred ca ai fost tu pe toate traseele astea.nush cum ai putea tu sa fii atat de norocos incat sa parcurgi tocmai traseele pe care le-au pus aia in top 20 :|.esti agent de turism?verifici starea drumurilor de pe trasee sau cum ai avut tu norocu sa mergi prin toate tarisoarele astea?ai fost prin macedonia...prin toata romania ai fost?aici vad ca sunt unii care vor sa fie catalogati snobi ca si cum ar fi o caracterizare flatanta.daca ar avea romania infrastructura germaniei,tara asta ar fi varful econimiei europei de est;toata economia e dependenta de infrastructura,oriunde in lume.veniturile din turismul romanesc ar fi comparabile cu cele ale frantei sau italiei.
    0 0
  • La subiect
    Sunt un cetatean oarecare,care am si o masina.Fac din Francfurt pana la granita cu Romania 10 ore esapectand limitele de viteze impuse si fac aceasta distanta in 10 ore ,iar de la Nadlag pana la Bucuresti fac 12 ore,si consum de 2,5 ori mai mult Diesel.Regret dar ,ca ,contrbuabil in trim 1 imi platesc darile,dar ce face statul ROMAN PENTRU NOI CONTRBUABILI DE BUNA CREDINTA
    0 0
  • laurro
    naspa
    mai misto e linia de centura a bucurestiului !!!
    0 0
  • valea oltului
    ar trebui a fie si valea oltului
    0 0
  • varianta
    cine vrea sa vada un peisaj mirific sa mearga pe autostrada munchen-linz
    0 0
  • soselele noastre
    Sunt si la noi PEISAJE superbe ! N-au 5000 de m muntii nostri, dar peisajele sunt frumoase: Transfagarasan(pe primul loc), Orsova - Turnul Severin, Valea Oltului, Bran-Rucar, si astea sunt doar cateva dintre ele. Vreti poze cu drumul Brasov - Poiana Brasov iarna? Nici nu se compara cu 17 !! Poiana Brasov - Rasnov, nu se compara cu 19. Asfaltul insa.....N-am vizitat locurile frumoase din tara noastra din acelasi motiv: mi-e greata sa merg pana la ele, pentru ca trebuie sa trec prin orasele si satele noastre care sunt niste MIZERII si sa am bineinteles de-aface cu RRomanii ( asa cum spunea cineva mai sus )
    0 0
  • audist
    Si altele
    CU locul 1 sunt perfect de acord. Daca esti pasager. Este superba zona. Dar daca vrei sa ajungi sa e rogi la dumnezeu mergi in decembrie din franta spre andorra de la vella. Sosea virajata est eputin spus plus ca nu s unt barere de protectie peste tot si sunt zone unde daca stai in masina si te uiti in jos, ma i ales pe inserat, nu vezi fundul prapastiei. Alta zona frumoasa drumul spre barcelona din elvetia unde in 4 ore treci de la -6 grade la plus 16 (ma refer in decembrie).treci de la zapada la palmieri s i miros de mare.
    0 0
  • Am fost doar in Thassos, Grecia
    Insula Thassos (Grecia)Si eu am fost acolo - si am condus o micutza Kia Picanto in jurul insulei - peisajul e superb, plajele se vad de sus in mod deosebit - dar tot trebuie sa fii foarte atent la drum, serpentinele sunt destul de dificile (evident avem si in Romania prin munti asa serpentine, dar la ei toata soseaua din jurul insulei este compusa din serpentine).
    0 0
  • g_youaredone
    pour mes connaisseurs: Defileul Jiului, exact asa cum este el acum, parcurs noaptea, cu muzica buna la board :)
    0 0
  • ionutz
    buna
    super cum fac sa ajung si eu acolo hmm tare as vrea
    0 0
  • carpe diem!!
    adevarat este...
    adevarat este ca drumul care duce Grobglockner este unul dintre cele mai frumoase pe care le-am strabatut. drumul prin alpii elvetieni este ceva de neuitat. nu am fost pe nici unul din cele 20 de mai sus, dar Romania noastra nu e de aruncat...
    adevarat este ca sosele din tara noastra lasa mult de dorit, dar peisajele sunt de top.
    0 0
  • Militaru
    Cu conducatorii pe care -i avem de 20 ani peste 20 de secole o sa avem si in Romania asa ceva .Ma refer doar la sosele deoarece in peisaje nu multi au ce avem noi
    0 0
  • viorica
    Dar in romania pe linga drumurile noastre toate sunt avem numai gunoaie .Drobeta tr severin moldova noua poate fi un drum frumos daca se adauga o banda de circulatie turistica .Sa facam omica clasificare a drumurilor...de circulatie calatori de aprovizionare turistice speciale - forestiere miniere industriale militare -dupa aderarea la ue tot la drumurile lui dan spataru am ramas
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru