Chinezii vor să detroneze Tata Nano şi să producă o maşină de 2500 de dolari

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 24.08.2010
Clasamentul celor mai ieftine maşini ale lumii se va schimba din nou radical după ce chinezii de la Zotye vor scoate pe piaţă un model care va costa cu 500 de dolari mai puţin decât Tata Nano.

Esential

2500 de dolari ar putea fi preţul de pornire al viitorului cel mai ieftin model din lume.

După ce indienii de la Tata au reuşit să spargă piaţa internă după lansarea modelului Nano, care a devenit în acel moment cea mai ieftină maşină din lume, chinezii vor să atace acest titlu deţinut oficial de modelul indian.

Compania care îşi doreşte să producă modelul este Zotye Holding Group, deţinătoarea brandurilor auto JiangNan şi Zoyte, aceasta anunţând că va construi un sedan care îi va lua locul lui Tata Nano. Noul model va fi construit pe o platformă deja existentă, pentru ca totalul costurilor să fie micşorat. Conform publicaţiei chineze Gasgoo, Zotye va produce noul său model pe platforma lui JianNan Alto, un model de segment mic lansat în China în cursul anului 2007.

Deşi în acest moment nu există detalii tehnice legate de modelul chinezilor, ştim că modelul de bază, JiagNan Alto, dispune de două motoare: unul de 0.8 litri şi 37 CP, celălalt de 1.1 litri şi 44 CP. Cel mai probabil, noul model va dispune de o versiune recalibrată a unităţii de 800 de centimetri cubi.

În ceea ce priveşte preţul noului model, se presupune că acesta se va învârti în jurul sumei de 2500-2800 de dolari.

Cea mai ieftină versiune a lui Tata Nano costă la această oră circa 3000 de dolari.

via | Gasgoo

Comentarii (6)

  • chinezul
    astept concurenta
    Pana la rivalul lui TATA NANO eu sunt curios ce se mai aude cu intrarea masinilor chinezseti (parca CHERY) pe piata romaneasca. Scria cineva pe site, mai recent, ca le-a vazut pe la Mamaia. Alte vesti oficiale sau mai putin oficiale.
    8 0
  • mircea
    @chinezul
    Ai detalii aici: http://www.automarket.ro/stiri/primele-modele-ale-chinezilor-de-la-chery-vin-in-romania-31941.html

    Mircea.
    8 0
  • @Mircea Mester masina din imagine nu este Tico?
    5 8
  • @Mirela_ la inceput ,cand am vazut imaginea am crezut si eu ca este tico, dar aceasta masina chinezeasca va fi produsa pe platforma pe care a fost produs daewoo tico adica cea a lui suzuki alto deci seamana
    @chinezul am vazut saptamana trecuta un chery A3 hatchback in parcare la MALL vitan.
    19 0
  • da,tico=suzuki alto model 1988
    @Catalinpaul-un baiat care stie.
    11 0
  • Tico
    modelul chinezesc e o copie a Suzuki Alto de acum 2-3 generatii. Daewoo Tico a fost o copie a accasi masini
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru