Tata Pixel, conceptul viitorului Nano, prezentat la Geneva

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 04.03.2011
Tata a prezentat la Geneva un concept, botezat Pixel, care dispune de un diesel cu trei cilindri şi de un sistem de direcţie pe toate cele patru roţi.

Aşa cum a promis, Tata a prezentat la Salonul Auto de la Paris conceptul Pixel, un model urban destinat să anticipeze soluţiile tehnice şi estetice ale viitoarei generaţii Nano.

Conceptul are la bază chiar platforma actualului Nano, pe care indienii au instalat un propulsor cu trei cilindri, de 1.2 litri turbodiesel, eficient în ceea ce priveşte consumul şi emisiile. Unitatea este capabilă să garanteze o valoare medie a consumului de 3.4 litri/100 de kilometri şi emisii de numai 89 g/km. Unitatea este asistată de o transmisie IVT (Infinitely Variable Transmission).

Conceptul poate transporta până la patru pasageri şi beneficiază de un sistem de direcţie pe patru roţi, botezat Zero Turn. Acesta uşurează manevrele şi garantează o rază de bracaj foarte mică, de numai 2.6 metri.

Conceptul expus la Geneva pregăteşte publicul de sosirea viitoarei generaţii Nano, care ar urma să evolueze simţitor.

Comentarii (5)

  • nice
    frumos, chiar reusit..
    10 1
  • foarte frumos...concept
    numai materialele din care ar putea fi facut ar putea costa cat doua nano. Asta fiind singura caracteristica de "mai mare" fata de nano cu care se laudau inainte de salon, adica pretul.

    Ei chiar cred ca daca vin cu briz-briz-urile astea vor reusi sa convinga eventualii cumparatori europeni? Am avut mare incredere in conceptul nano, dar la toate problemele de neconceput (gen incendiu) mi-e teama ca tata tata mai are multe detalii de rezolvat...prin partile esentiale, adicatelea fiabilitatea.

    asa ca, ma leshi?
    2 7
  • Laurentiu
    chiar este un foarte frumos...concept
    @gelu: am vazut in ultimii 5 ani atatea skode (in special fabia) incendiate, de n-am aer sa-ti povestesc. (or fi alte marci, nu zic nu, eu de astea am vazut).
    asa ca ma leshi cu pretentosul client european?
    tata e gandita in primul rand pentru amartul indian care mergea pana acum calare pe acoperisul vagonului de tren sau chiar pe langa vaca.
    4 5
  • stupidcow
    frumos
    Asta chiar a iesit bine. Pacat ca e doar concept
    5 1
  • prea frumos...
    ..ca sa fie adevarat...ceva imi spune ca in mainile lui Tata va ramane doar concept....
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru