Tata Motors a lansat primul său crossover cu tracţiune integrală

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 12.10.2010
Cei de la Tata Motors au lansat primul lor crossover pe piaţa din India. Acesta se numeşte Aria, are tracţiune integrală şi un motor diesel de 140 CP şi beneficiază de ESP, GPS, şase airbag-uri şi multe altele.

Indienii de la Tata Motors au lansat pe piaţă modelul Aria. Acesta este un crossover care îmbină un SUV cu o berlină şi este echipat cu un motor diesel de 140 CP şi 320 Nm. Unitatea diesel este cuplată unei transmisii manuale cu şase rapoarte, iar şoferul poate să utilizeze şi un reductor pentru a trece peste zonele cu aderenţă slabă. În plus, cei de la Tata Motors oferă trei rânduri de scaune pentru a satisface nevoia de spaţiu a consumatorilor.

Noul model de la Tata Motors beneficiază şi de elemente precum ESP sau un sistem GPS integrat în bord. Nivelul de siguranţă oferit este crescut şi de prezenţa celor şase airbag-uri. Sistemul 4x4 poate fi decuplat atunci când nu este necesar pentru a reduce consumul de carburant şi emisiile de CO2. La fel ca în cazul multor crossovere europene, banchetele din spate pot fi pliate pentru a obţine o podea plată, iar al doilea rând de scaune poate fi mutat în faţă sau în spate pentru a oferi mai mult spaţiu pentru genunchi.

Scaunul şofer este ajustabil şi pe înălţime – aparent noutate pentru cei de la Tata – iar coloana de direcţie este şi ea reglabilă.

Rularea în marşarier este uşurată cu ajutorul unei camere video care redă imaginile captate în bord. Sistemul multimedia al lui Aria permite conectarea unui telefon mobil prin funcţia Bluetooth, iar şoferii nu au nevoie să opereze sistemul de iluminare sau ştergătoarele de parbriz deoarece acestea sunt prevăzute cu senzori care le pornesc automat.

Debutul acestui model pe piaţa din Europa nu a fost anunţat.

Via | Auto-Media 

Comentarii (4)

  • tare masina o vreau si pe la noi
    11 3
  • fainuta
    ba arata bine pentru marca tata pe bune
    13 5
  • Alex Radoi
    Parca e SsangYong Rhodius.
    5 7
  • @alex la asta ma gandeam si eu... urat si prost... :)
    2 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru