Tata Nano va fi mai protejat suplimentar împotriva incendiilor

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 11.11.2010
Indienii de la Tata Motors vor echipa modelul Nano cu echipamente pentru prevenirea scurtcircuitelor şi a incendiilor.

Oficialii Tata Motors au anunţat că vor realiza o versiune mai sigură a lui Nano. Pe lângă asta, odelul va fi echipat şi cu un element de protecţie termică la nivelul convertorului catalitic pentru a preveni incendiile. Componentele electronice vor primi şi ele o măsură suplimentară de siguranţă prin implementarea unei cutii de siguranţe moderne, care împiedică scurtcircuitele. Bineînţeles, toate modificările de mai sus vor creşte preţul lui Tata Nano, dar clienţii vor beneficia de mai multe facilităţi, ca să spunem aşa.

Potrivit unor surse, cei de la Tata Motors au făcut acest pas din cauza incendiilor care au izbucnit în India la nivelul unor exemplare Nano. Unii clienţi au renunţat la ideea achiziţiei după ce au văzut reportaje care anunţau acele incidente şi au decis să nu mai cumpere un Nano. Creşterea preţului de bază nu este tocmai o problemă pentru Tata Motors deoarece, în mod paradoxal, cea mai ieftină maşină din lume este cumpărată în versiunea de bază de mai puţin de 20% din clienţi. Iar clienţii care achiziţioneză versiunea de top ar prefera un nivel mai ridicat al siguranţei pentru a preveni incidentele neplăcute.

Inginerii Tata Motors au verificat din nou proiectul Nano şi consideră că au în faţă un automobil sigur. Nu este clar ce înseamnă un proiect sigur pentru cei de la Tata Motors, deşi Nano este mai sigur decât motocicletele cu ataş pe care Ratan Tata vroia să le elimine din vieţile familiilor din India.

Până la o structură de rezistenţă modernă, ABS şi airbag-uri pe Nano mai este însă un pas mare.

Via | Wheelsunplugged

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru