Salonul Auto de la Geneva 2014

Citroen C4 Cactus - primele imagini ale noului crossover compact franţuzesc

Publicat Miercuri, 05.02.2014
de Sebastian Toma
Comenteaza 10
Citroen C4 Cactus - primele imagini ale noului crossover compact franţuzesc - Poza 1
Citroen C4 Cactus - primele imagini ale noului crossover compact franţuzesc - Poza 2
Citroen C4 Cactus - primele imagini ale noului crossover compact franţuzesc - Poza 3
Citroen C4 Cactus - primele imagini ale noului crossover compact franţuzesc - Poza 4
Citroen C4 Cactus - primele imagini ale noului crossover compact franţuzesc - Poza 5
Primele imagini oficiale ale lui Citroen C4 Cactus, crossoverul compact din noua gamă de modele accesibile a producătorului francez, au fost publicate pe internet. Lansarea are loc în luna iunie.

Esential 5 ani aniversează noua gamă DS de la Citroen. Aceasta va fi acompaniată de gama accesibilă "C-Line".
Citroen C4 Cactus este primul model din gama de vehicule cu preţ accesibil "C-Line". Primele imagini ale versiunii de serie a acestui crossover au apărut la cinci ani de la lansarea gamei DS şi la 136 de ani de la naşterea lui Andre Citroen, fondatorul mărcii franţuzeşti. Pentru moment, vorbim despre o galerie foto publicată înainte de prezentarea oficială a modelului, dar putem observa cu uşurinţă că vorbim despre un model de serie şi nu despre un set de imagini prelucrate digital. Noul model de la Citroen este construit pe platforma lui Peugeot 2008/208. Modelul se va diferenţia de competiţie prin costurile de întreţinere mai reduse, Citroen anunţând o diferenţă de 20% în minus faţă de echivalenţii lui C4 Cactus, valoare impresionantă.

Scaunele din faţă au fost înlocuite de o banchetă, după modelul maşinilor americane ale anilor '50.
Airbag-ul pasagerului este montat pe plafon.

În raport cu conceptul cu acelaşi nume, versiunea de serie a lui C4 Cactus prezintă acelaşi design distinctiv. Practic, singurele diferenţe sunt la nivelul geamurilor laterale şi al montantului C, care au primit forme pretabile pentru producţie, alături de încuietori, mânere pentru portiere şi alte elemente de acest gen. În mod surprinzător, sistemul "Airbumps" este prezent. Vorbim despre capsulele de aer integrate în ornamentele de culoare maro care îmbracă portierele. Acestea asigură elasticitatea panourilor şi evită zgârieturile şi avariile caroseriei care au loc în parcări prin deschiderea neatentă a portierelor sau alte mici incidente nefericite, cum ar fi o lovitură de la un cărucior de cumpărături.

Urmareste Automarket
Cu excepţia culorilor, interiorul este preluat aproape integral de la concept, deşi francezii ar putea să le ofere clienţilor posibilitatea de a comanda combinaţia excentrică de portocaliu cu alb pentru interior. Ideea de personalizare pe care au încercat francezii de la Citroen să le-o insufle clienţilor este prezentă şi în cazul lui C4 Cactus, explică Frederic Duvernier, designerul exterior al conceptului, care anunţă posibilitatea alegerii culorii pernelor de aer care echipează acest model, clienţii având la dispoziţie o gamă largă de culori.

CONCEPTUL CITROEN C4 CACTUS - PRIMUL TEASER

Via WCF | Autowp.ru 


Comentarii (10)

  • foarte indrazneata strategie. Daca masina de serie va fi asa, ar fi cu adevarat exclusivista. Dar nu vad ca un model ca asta sa fie din familia "accesibil ca pret".

    N-am sa pricep in ruptul capului cum de constructori care nu aduc mai nimic nou in design (si, mai mult, isi boteaza ca generatie noua un rahat de face-lift) se bucura de o mai buna popularitate in detrimentul altora care, asa cum se vede, chiar isi pun mintea la contributie.

    Interiorul mi se pare genial de simplu iar aerul de felina a partii frontale...sper doar sa ramana chiar versiunea oficiala.
    27 2
  • @ vianu
    Asta e deja masina de serie.
    11 0
  • tomygun
    Pe facebook ati scris ca Citroen a facut-o din nou lata, insa eu cred ca masina arata destul de bine la exterior si chiar bestial la interior.
    9 2
  • Nice! Partea frontala aduce putin cu Jeep Cherokee.
    E ceva nou,iese in evidenta din hoardele trase la indigo.
    10 2
  • Din ce se vede, 4 plusuri si un mic minus: la pozitiv, exteriorul, , textura materialelor scaunelor(gen canepa ),plansa bordului retro si foarte eleganta(aerisirile sunt fantastice) insa ce m-a dat pe spate, cureaua pt. inchideea portierei! E belea ideea si imi aduce aminte de sistemul aseamator de la Trabantul meu ! Volanul insa, gen Panda, cu cusatura aia tampita pe mislocul circumferintei, pe ,,fata,, volanului- nu o sa o inteleg.
    8 0
  • @LUCCI

    Citroen 2CV avea acelasi tip de "maner" ;) dar pozitonarea la "asta nou'" e parca neergonomica
    0 3
  • bancheta aia in fata, perfect pentru stiti voi ce...
    11 0
  • @Vianu-N-am zis ca doar Trabantul avea sistemul, dar....e altceva.Cu ergonomia....sa fim seriosi!
    @mm-Da, pt. a juca table...
    6 0
  • Andrei
    Pe site-ul citroen.ro nu apar nici un fel de informatii despre acest model. Nu exista nici o brosura de prezentare sau rubrica in site in care sa apara informatii despre Citroen C Cactus. Au anuntat ca in data de 5 vor dezvalui totul dar se pare ca nu sunt gata....stie cineva ce sa intampla? am vazut ca pe facebook au dat un raspuns tipic pentru oameni luati prin suprindere "vom reveni cu detalii..." asta dupa ce cu o zi inainte scriau "fiti pe faza, maine se lanseaza..." Ciudata strategia. Altfel masina e frumoasa foc.
    2 0
  • @wrx
    Mai degraba aduce a C4 Picasso. Ambele fiind, din punctul meu de vedere, foarte reusite.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru